1 milyar dolarlık buluşma

1 milyar dolarlık buluşma

Atatürk Havalimanı, 1 milyar dolarlık buluşmaya sahne olacak

1 milyar dolarlık buluşma
16px
24px
04.09.2012 14:08
ABONE OLgoogle

AVRUPA’nın üçüncü büyük sivil havacılık fuarı haline gelen Airex, 6 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda açılıyor. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılacak fuarda dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380’den özel jetlere, helikopterlerden sportif uçaklara toplam 50 hava aracı sergilenecek. Fuara gelen uçakların toplam değeri ise; 1 milyar dolar.

Türkiye’nin havacılıkta dünyadaki krize rağmen büyümesinin fuara yansıdığını söyleyen organizatör Mint Fuarcılık Genel Müdürü Feyzan Erel, “50’den fazla hava aracı, 48 ülkeden 115 şirket İstanbul’da buluşuyor. Bu fuar bölgede İstanbul’un havacılıkta çok önemli bir merkez haline geldiğinin en önemli göstergesi” dedi.

YENİ NESİL JETLER

Açılış günü Airex’i iki katlı Airbus A380 ziyaret edecek. Gulfstream G550, Bombardier Global 6000, Falcon 7X gibi uzun menzilli iş jetleri, özel uçaklar, helikopterler iş adamlarından yeni sipariş almak için yarışacak.

Fuara bu yıl sportif havacılık konusunda ciddi bir katılım var. Fiyatları 70 bin dolardan başlayan ve çok kısa pistlerden havalanabilen ‘gyrokopter’ tipi helikopter ve uçağın ortak özelliklerini taşıyan hava araçları, ultralight yani hafif sınıftaki uçaklar fuarda ilgiyi toplayacak.

Fuarın ilk iki günü 6-7 Eylül’de Airex profesyonel ziyaretçilere açık olacak. 8-9 Eylül’de ise halk tarafından gezilebilecek. Rahat ulaşırım için Atatürk Havalimanı Metro İstasyonu çıkışından saat başı fuara servis kaldırılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde