1 milyar doları beğenmedi, itiraz edecek

1 milyar doları beğenmedi, itiraz edecek

Petrol milyarderi Harold Hamm'ın boşandığı eşi Sue Ann, 8.5 milyar dolar tazminat istediği davada hakimin karar verdiği 1 milyar dolara itiraz edecek

1 milyar doları beğenmedi, itiraz edecek
16px
24px
15.11.2014 09:20
ABONE OLgoogle
Mahkemenin, ABD’nin önemli petrol şirketlerinden Continental Resources’ın Başkanı Harold Hamm’ın boşandığı eşine yaklaşık 1 milyar dolar tazminat ödemesini kararlaştırması oldukça konuşulmuştu. Ancak eski eş, bu paranın kendisi için yeterli olmadığını belirterek karara itiraz edeceğini açıkladı.

Continental Resources CEO’su ve kurucusu olan, aynı zamanda da şirketin yüzde 68 hissesini elinde bulunduran Hamm, hafta başında sonuçlanan mahkemenin verdiği karar uyarınca 26 yıllık eski eşine 1 milyar dolar ödemekle yükümlü kılınmıştı. Hamm ile 1988’de evlenen ve aynı şirkette daha önce avukatlık yapan Sue Ann Hamm, miktarı az buldu.

DAVAYLA HİSSELER DÜŞTÜ

Bayan Hamm’ın avukatı, müvekkilinin kararın “adil” olmadığını düşündüğünü kaydederek, “Kendisi evlilikleri boyunca iş ve aile hayatında kocasına gerekli tüm desteği verdiğini belirtiyor. Bu nedenle karara itiraz edecek” dedi.

Harold Hamm’ın elinde bulunan şirket hisselerinin değerinin, boşanma davası öncesinde toplam 18 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Ancak iki yıl önce açılan dava nedeniyle hisselerde gerçekeleşen değer kayıplarıyla, bu miktarın 13 milyar dolara indiği söyleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde