1 dolara yoğurt satıyordu 1000 dolara çanta satacak

1 dolara yoğurt satıyordu 1000 dolara çanta satacak

Süt ürünleri devi Danone’un İspanyol yöneticilerinden Jordi Constans, 2012 yılında ünlü moda markası Louis Vuitton’un başına geçiyor.

1 dolara yoğurt satıyordu 1000 dolara çanta satacak
16px
24px
16.09.2011 07:34
ABONE OLgoogle

Süt ürünleri devi Danone’un İspanyol yöneticilerinden Jordi Constans, 2012 yılında ünlü moda markası Louis Vuitton’un başına geçiyor. Karar moda çevrelerinde sürpriz olarak yorumlandı

Kadınlar için çantaları bir fenomen haline gelen lüks çanta, aksesuar ve giyim markası Louis Vuitton’un başına sürpriz bir şekilde ünlü yoğurt üreticisi Danone’dan bir yönetici geliyor.

Danone’un fazla tanınmayan yöneticilerinden İspanyol Jordi Constans, 2012 yılından itibaren Louis Vuitton’u 21 yıldır yöneten ‘efsanevi’ CEO Yves Carcelle’in yerini alacak. Carcelle yönetiminde Louis Vuitton, sadece bir bavul markası olmaktan çıkarak lüks çanta ve aksesuar markası konumuna yükseldi. 

Wall Street Journal, yıllık satışları 20 milyar euro’yu bulan lüks devi LVMH MoÎt Hennessy Louis Vuitton SA şirketi bünyesindeki 6 milyar euro’luk Louis Vuitton’daki görev değişiminin 2012’de olacağını ve 63 yaşındaki Carcelle’nin yerini 47 yaşındaki Constans’ın alacağını yazdı.

FRANSIZ BASINI ESPRİLİ YAKLAŞTI

21 yıldır Danone’de çalışan Constans aslında Louis Vuitton’dan çok daha büyük olan 9.7 milyar euro’luk yoğurt bölümünü yönetiyor. Constans’ın moda dünyasına uzak bir isim olması nedeniyle Fransız basınında ‘1 dolarlık yoğurt satarken 1000 dolarlık çanta satmaya başlayacak’ şeklinde esprili başlıklar yer aldı.

Yves Carcelle tekstil sektöründe tecrübeli bir isim olarak 1990’da Louis Vuitton’da çalışmaya başlamıştı. Fransız Le Figaro gazetesinin internet sitesinde okurlar yorum olarak, “Louis Vuitton LV logolu yoğurt satacak”, “Yoğurt taşımak için uygunu bir çanta arıyordum, neyse ki kavuşacağım” diye esprili mesajlar yazdı.

Timuray da Danone’dan Vodafone’a geçmişti

Louis Vuitton’un efsanevi CEO’su kabul edilen Yves Carcelle 1990 yılından bu yana şirkette bir çok yeniliğe imza attı. Popülerliği azalan bir markayı alarak 6 milyar euro’luk bir marka haline getiren
Carcelle, 1992 yılında Pekin’de ilk mağazalarını açtı. Louis Vuitton’un ürün portföyünü genişleterek, kadın ve erkek giyimi, kalem, aksesuarları ürün yelpazesine ekledi. Carcelle, 2012’den itibaren Louis Vuitton Vakfı’nın Başkanı olacak.

Türkiye’de de, Serpil Timuray Danone Genel Müdürü olarak görev yaparken 1 Ocak 2009’da çok farklı bir sektör olan telekomünikasyonda faaliyet gösteren Vodafone’a CEO olmuştu.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde