1 Milyon 250 Bin yazar kasa tarihe karışıyor

1 Milyon 250 Bin yazar kasa tarihe karışıyor

Maliye'nin hazırladığı yeni genelge ile 1 Milyon 250 Bin yazar kasa tarihe karışacak

1 Milyon 250 Bin yazar kasa tarihe karışıyor
16px
24px
02.05.2012 15:28
ABONE OLgoogle

Protel Yönetim Kurulu Başkanı Metin Arghan, Türkiye'e sayıları 1 Milyon 250 Bini aşan yazar kasanın tarihe karışacağını söyledi.

MICROS-Fidelio'nun Türkiye’deki tek yetkili iş ortağı olan ve sektöre dünyanın tercih ettiği lider yazılım ve donanım çözümlerini sunan PROTEL, düzenlediği basın toplantısında, teknolojide tabletin artan önemi ile Türk otelcilik ve perakende sektöründeki milyar dolarlık altyapı değişikliğini ve yapılacak yatırımları anlattı.

PROTEL olarak 22 yıldır Türkiye’nin konuk ağırlama endüstrisine yeni ufuklar açma vizyonuyla çalıştıklarını belirten Protel Yönetim Kurulu Başkanı Metin Arghan; “Konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği yazılım ve donanım çözümlerini, üzerine Türkiye’de geliştirdiğimiz katma değeri de ekleyip sunuyoruz. Sunduğumuz teknolojik ve sektörel gelişime açık ürünler ile işletmelerin yaşamını kolaylaştırıp verimliliğini artırırken, sektörün de standardını yükseltmek önceliklerimiz arasında” dedi.

Teknolojinin turizmle kesiştiği noktada hizmet veren ve bugün 500’e yakın otele ve 1.500’ün üzerinde restoran, kafe, bar işletmesine hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Arghan, bulut ve tablet teknolojisinin artan önemi nedeniyle birçok otel, restoran ve kafenin de altyapısını değiştirme sürecine gireceklerini belirtti. Arghan, Türkiye’nin en hızlı gelişmekte olan ülkerlerinden ve dünya turizminin ilk 10 ülkesinden biri olarak dünya dinamiklerini takip ettiğini ve bu teknolojik gelişimle birlikte Türk otelcilik ve perakende sektöründe milyar dolarlık bir altyapı değişikliği olacağını söyledi.

Yazar Kasalar tarihe karışıyor...

Bulut teknolojisine geçiş ile birlikte yazar kasa sisteminin de tarihe karışacağından bahseden Metin Arghan, bu konuyla ilgili yeni yasa tasarılarının da geliştirildiğinden bahsetti.  Arghan, "Şimdi Türkiye'de fiş alımının azalmasıyla birlikte Maliye'nin ciddi vergi kaybı olmaya başladı. 3100 sayılı yasada yeni düzenleme yapılıyor. Bu düzenlemeyle sayıları 1 Milyon 250 Bini aşan yazar kasalar tarihe karışacak. Yerine Gelirler Genel Müdürlüğü'ne direk bağlı yeni pos sistemleri gelecek. Bu sayede Maliye tüm satışları daha etkin denetleyecek" dedi.

Bir telefon tıkıyla odanız hazır, minibarınız dolu

Bir anlamda turizme teknoloji çözümleri üreten şirketlerin ilklerinden biri olarak örnek bir konuma sahip olduklarını belirten Arghan, “Türkiye, turizm çeşitlenmesine olanak veren özel konumuyla son 10 yılda dünyadaki en çok ziyaretçi alan destinasyonlar arasına girdi. Turizmin bu kadar geliştiği ülkemizde otelcilik ve sektörün altyapısına olan yatırımlar da gelişiyor ve bu nedenle turizm sektörü teknolojik gelişmelerle de verimliliğini artırmaya çalışıyor. Son dönemde en popüler ürünlerimiz tabletler üzerinde çalışanlar; bunlar lokantadan sipariş vermeye yarayan “e-menü”, odalara konan “e-konsiyerj” ve otellerin kendi web sitelerinden indirilip otelle ilgili müşteri işlemlerinin yapıldığı “m-hotel” uygulaması” dedi. Arghan sözlerine şöyle devam etti: ”Protel olarak çözümlerimiz iş süreçlerini yeniden tarif ediyor. Örneğin uzun zamandır oda hizmetlerini ve minibar harcamalarını odadaki mevcut telefon hattı üzerinden güncelliyoruz. Odadaki temizlik işi bittiğinde yapılacak şey telefonu kaldırıp özel bir numara çevirmekten ibaret. Telefon santrali ile bağlı olan sistem odayı temiz statüsüne alıp satılabilir oda sayısına ilave ediyor. Aynı pratiklik minibar harcamaları için de geçerli. Minibar kontrolünde ortaya çıkan tüketim bedelini de aynı şekilde sadece telefonu kaldırıp tuşlarını kullanarak misafir hesabına aktarabiliyoruz”.

Elektronik Mönü ile sipariş verin, hava durumuna göre satış raporu alın!

Protel, restoran işletmelerini sundukları çözümlerle daha verimli hale getirebiliyor ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarabiliyor. Bu alanda diğer yenilik de tabletlerden sipariş. Menü yerine, tablet üzerinden tüm yemekleri, resimlerini, içeriklerini ve kalori değerlerini görebiliyorsunuz. Ama asıl sürpriz şarap menüsünde: Şarapların üretim yılı ve geldikleri lokasyona kadar her türlü sorunun cevabı parmaklarınızın ucunda. Üstelik başınızda sipariş almak için sabırsızlanan bir garson olmadan.

MICROS ile günümüz restoran işletmelerinin artık hava durumuna göre ne kadar satış yapabileceklerinin raporunu bile alınabiliyor. 

2012 yılı sonuna kadar Ortadoğu ve Balkan ülkeleri yatırım hedefi

Arghan, tablet POS sistemleri konusunda 2012 yılı sonlarına doğru Ortadoğu ve balkan ülkelerine yatırım hedefleri olduğunu açıklayarak, bu ülkelerde de pazarın ciddi potansiyele sahip olduğunu belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde