1 Milyar 460 Milyon TL'lik ihalede imzalar atıldı

1 Milyar 460 Milyon TL'lik ihalede imzalar atıldı

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) Proje Alanı İhale Sözleşmesi Ağaoğlu ile Emlak Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı arasında imzalandı.

1 Milyar 460 Milyon TL'lik ihalede imzalar atıldı
16px
24px
21.12.2012 14:09
ABONE OLgoogle

Kasım ayı başında yapılan ihalede, en yüksek teklifi veren Ağaoğlu şirketler grubu iştiraki Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş ihaleyi kazanmıştı. İhalenin Emlak GYO Yönetim Kurulu tarafından onaylanmasının ardından bugün de sözleşme imzalandı.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Ağaoğlu Şirketler Grubu, Türkiye’nin uluslararası arenada fark yaratmasını sağlayacak olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) Proje Alanı İhale Sözleşmesini imzaladı. Ağaoğlu ve Emlak GYO arasında imzalanan sözleşme ile İstanbul’un dünya çapında bir finans başkenti olması yönündeki en önemli adım da atılmış oldu.

Ağaoğlu imzalanan sözleşme kapsamında, tüm hafriyat işlerini, ortak altyapılarını, ulaşım yollarını, kapalı ve açık otoparklarını, metro istasyonunun inşaatına ait betonarme imalat işlerini, proje alanının zemin iyileştirmesi ile tüm yapısal ve bitkisel peyzaj işlerini kendi kaynakları ile yapacak. Bu anlamda devletten kaynak çıkışı olmayacak. Ayrıca özel proje alanında 160.148 m2 kapalı alana sahip ticari unsurları projelendirerek, üst ve altyapıyı tamamladıktan sonra satışını yapacak. Projede; ofis, AVM, rezidans, 5 yıldızlı otel ve 2500 kişilik konferans salonu ile mağazalar da yer alıyor. Çalışmalar tamamladığında Uluslararası Finans Merkezi, İstanbul’un en önemli siluetlerinden biri haline gelecek.

İstanbul Finans Merkezi’nin dünya çapında ses getirecek bir proje olduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu; “Sayın Başbakanımızın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız dünya çapında bir Finans Merkezi’nin yapımı konusunda bir Master Plan hazırlayarak ihaleye çıkmıştı. Biz de 1 Milyar 460 Milyon TL asgari hasılat taahhüdü ve gelir paylaşımı yöntemiyle bu ihaleyi kazandık. Şimdi de inşaat olarak dünya standartlarının üzerinde bir çalışma sistemi ile bu merkezi en doğru noktaya taşıyacağız. Peyzajı ile vizyonu ile geleceğin çağdaş kent tasarımları arasında yer alan bir proje ortaya koyacağız “ dedi.

Ağaoğlu, Türkiye için gurur verici bir Merkezin inşaatını, gerek inşaat teknolojisi ve gerekse mimari tasarım açısından dünya standartlarının üzerinde ve en kısa sürede inşaa edebileceklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Ancak İstanbul’un ve Türkiye’nin uluslararası düzeyde bir finans merkezi olması için, yapılacak binalar kadar, her uluslararası finans merkezinin ihtiyacı olan hukuksal ve vergisel düzenlemelerin, İstanbul Finans Merkezi için de mutlaka hazırlanıp hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu konuda siyasi bir irade var ve bu iradesini kararlı bir şekilde ortaya koyuyor. Ancak bürokrasi siyasi iradenin hızına ayak uyduramıyor. Dünyadaki tüm finans merkezlerinin kan kaybettiği bir dönemde, Türkiye bu fırsatı kaçırmamalıdır. Bu kararlar ülkemizin önünü açacak, gelecek nesillere refah oluşturacak kararlardır. Bu nedenle söz konusu hukuksal ve vergisel düzenlemelerin biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor.”
 
Türkiye’nin dünyaya kendisini saygınlığı ile kabul ettirmesi ve en büyük 10 ekonomiden biri olma yolundaki mücadelesinde Uluslararası Finans Merkezinin büyük bir rol oynayacağını da ifade eden Ali Ağaoğlu, bu Finans Merkezi’nin yakın coğrafyada biriken sermayenin daha hızlı ve etkili biçimde Türkiye’ye akması adına ciddi tanıtım çalışmalarına bugünden başlanması gerektiğinin de altını çizdi.

Ağaoğlu sözlerini, “ülke ekonomimiz için milat kabul edilebilecek kadar önemli bir faaliyete ilk harcı koymanın heyecanı ve gururu ile Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin ülkemize, bölgemize ve finans dünyasına hayırlı olmasını temenni ederim” diyerek tamamladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde