1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?

1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak kabinede ana gündem bayramdan sonra ilk normalleşme adımları olacak.

1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?
16px
24px
27.04.2020 08:08
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında koronavirüsle mücadelede 11 Mart’tan bu yana gelinen son durum ele alınacak.

‘Normalleşme’ takviminin görüşülmesi beklenen toplantıda, ekonominin durumu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir sunum gerçekleştirecek. Kabinede, Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri de değerlendirilecek

Toplantıda alınan kararları ise Erdoğan, ‘ulusa sesleniş’ konuşmasıyla duyuracak.

1 MAYIS DA KONUŞULACAK

İstanbul’daki Huber Köşkü’nde video konferans yöntemiyle 5. kez gerçekleşecek kabine toplantısında 1 Mayıs Emek ve Dayanış Günü’ne yönelik farklı kutlama formülleri de konuşulacak.

1 Mayıs’taki kutlamaların tıpkı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi ‘sosyal mesafe’ kuralına uygun şekilde sembolik kalmasının kararlaştırılması, sendika ve konfederasyonların ise ‘bazı etkinliklerine’ izin verilmesi bekleniyor. Öte yandan ilgili bakanlıklarla sendika yönetimlerinin de görüşmelerinin devam ettiği biliniyor.

YASAĞA DAİR DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Toplantıda, 31 ilde 23 Nisan günü başlayan ve 4 gün boyunca uygulanan üçüncü sokağa çıkma yasağına dair istatistikler de değerlendirilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 şehirde yasağın sonuçlarıyla ilgili verileri anlatacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu konuda kabineye bilgilendirme yapacak.

Kabine toplantısında, hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceğine yönelik kararın çıkması da bekleniyor.

Öte yandan okulların ne zaman açılacağı da toplantının gündem maddelerinden biri olacak.

65 YAŞ ÜSTÜNÜN YASAĞI KALDIRILACAK MI?

65 yaş üstünün sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı da toplantıda ele alınacak. Bilim Kurulu'ndan gelen tavsiyeler doğrultusunda 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı esnetilebilir. Öte yandan bu karar için virüs eğrisi incelenecek.

AVM'LER KADEMELİ AÇILACAK

Kabinede ele alınacak planlamaya göre vaka sayılarının az olduğu küçük şehirlerde AVM’lerin ve restoranların kademeli olarak açılması öngörülüyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde