1.5 Milyar harcanmıştı... Erdoğan: Ankapark'dan yıllık 50 Milyon TL kazanç elde edilecek

1.5 Milyar harcanmıştı... Erdoğan: Ankapark'dan yıllık 50 Milyon TL kazanç elde edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankapark (Wonderland Euroasia) Açılışını yaptı

1.5 Milyar harcanmıştı... Erdoğan: Ankapark'dan yıllık 50 Milyon TL kazanç elde edilecek
16px
24px
20.03.2019 13:27
ABONE OLgoogle

1.5 milyarlık maliyeti ve güvenlik tartışmalarıyla gündeme gelen, yapımına eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehil Gökçek zamanında başlanan Ankapark, yeni adıyla 'Wonderland Euroasia' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ankapark'ı çevre dostu bir proje olarak niteleyen Erdoğan, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti. Erdoğan, parkın 31 Mart akşamına kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Toplam büyüklüğü 1 milyon 300 metrekare olan Ankapark tüm Türkiye'nin gururudur. Toplam maliyeti 1 milyar 396 milyon lirayı bulan Ankapark'tan Ankara Büyükşehir Belediyesi kira geliri ve diğer kazançlarla birlikte 50 milyon lira gelir elde edecek. 

— Ankara'nın marka değerini yükseltecek bu projenin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Ankapark'ın şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır. Bu projenin hayata geçmesinde katkısı olan başta Melih Gökçek kardeşim, mimarı mühendisiyle hep birlikte katkısı ve emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ankapark çevre dostu bir projedir. Ankapark'ın dolup taşacağına inanıyorum.

— Ankapark çevre dostu bir projedir. Bu projeden yıllık 50 milyon lira kazanç elde edilecek. Ankapark'ın dolup taşacağına inanıyorum.

— Siyaset özünde rekabettir ama yalan değildir. Hatay'da 6 baraj yaptığımızı söylüyorum, ana muhalefetin başındaki zat 'Hatay'da baraj yok ki 'diyor. Eline diline dursun. Senin kılavuzun kim, ona bak. Bunun kılavuzu karga. Televizyonlara talimatı verdim. Bizim oradaki bütün barajları yayınlayın.

— CHP'nin Hatay belediye başkanı ne diyor, "Oy yoksa yol da yok, hizmet de yok, iş aş da yok." Böyle kibir kulelerinden asla olmaz. Benim belediye başkanım böyle dese kapıya koyarız.

— Elbette bizim de zaman zaman eksiğimiz oldu ama ben tüm belediye başkanlarıma, bakanlarıma söylüyorum; şunu iyi bilin, halkımın gönlünü kıran benim de gönlümü kırmış olur. Daha hızlı koşmak isteyip de engellere takıldığımız dönemler de oldu. Bürokratik oligarşiden darbeci zihniyete kadar pek çok şeyle karşı karşıya kaldık.

— Bizim siyasetimiz kavga değil kardeşlik, aşk siyasetidir. Seçim sandıktan önce kalplerde kazanılır.  Ankapark için 1 milyar 450 milyon lira harcadık diyen Gökçek: Para halkın cebinden çıktı

2 MİLYAR TL HARCANDIĞI İDDİA EDİLİMİŞTİ

Ankapark'ın paralar büyükşehir belediyesinin özkaynaklarından çıkmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya göre yaklaşık 2 milyar TL, eski parayla 2 katrilyon lira harcanmış. 

Ekonomide her kuruşun kıymete bindiği bir dönemden geçilirken, 2 milyar TL dile kolay.   

Erdoğan'ı törene gelişinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek karşıladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde