1.1 Milyarlık proje: 236 daire şimdiden satıldı

1.1 Milyarlık proje: 236 daire şimdiden satıldı

Emlak Konut GYO güvencesi ve gayrimenkul sektörünün önde gelen markası Tahincioğlu imzasıyla İstanbul’un parlayan yıldızı Başakşehir’de hayata geçirilen lüks konut projesi Nidapark Kayaşehir'de satışlar başladı.

1.1 Milyarlık proje: 236 daire şimdiden satıldı
16px
24px
29.09.2016 12:47
ABONE OLgoogle

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum darbe girişiminden sonra hayata geçirdikleri satış kampanyasında yaklaşık 2 milyar liralık satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Nidapark Kayaşehir projesinde satışların başlamasına ilişkin düzenlenen toplantıda konuştu. 

İnşaat sektörünün toplam istihdamda yaklaşık yüzde 8 paya sahip olduğunu, bu açıdan inşaat ve gayrimenkulün ülke adına çimento ve demirden çok daha büyük anlamlar taşıdığını belirten Kurum, şunları kaydetti: 

"Sektörün önemine istinaden, sıklıkla gayrimenkul sektörünü hareketlendirmeye yönelik önemli olduğunu düşündüğümüz noktalara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Tapu harçlarının daha makul seviyelere çekilmesi, ilk defa konut alacaklara yönelik avantajlar sağlanması, konutlarda yüzde 1, yüzde 8 veya yüzde 18 gibi KDV oranlarının belirleyen, arsa rayiç bedellerinin hesaplanmasında değişikliğe gidilmesi daha önce de dile getirdiğimiz öneriler. Konutta kredi kullanma oranının artırılması, 150 metrekareden büyük konutlarda KDV'nin düşürülmesi gibi gelişmeler, sektöre bakış açısının çok olumlu olduğunu gösteriyor. Sektöre canlılık getirmeye yönelik bu tür teşviklerin devam edeceğini ümit ediyoruz."

Darbe girişiminden sonra hayata geçirdikleri satış kampanyasında ağustosta 2 bin 547 adet bağımsız bölüm karşılığı yaklaşık 2 milyar liralık satış gerçekleştirdiklerini, bu rakamın yılın ilk 7 ayına denk geldiğini bildiren Kurum, yıl sonuna kadar uzatılan kampanya ile şirketin 2016 hedeflerine yaklaşacağını ifade etti. 

Ağustos sonu itibarıyla yaklaşık 5 bin 400 bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdiklerini ve 3 milyar 700 milyar lira ciro elde ettiklerini duyuran Kurum, şu anda 12,5 milyar liraya varan değer ile Türkiye'nin 15'inci firması olduklarını, Türkiye'nin geleceği için bütün güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

 "(Not) İndirimin ekonomimize yansımadığı görülüyor"

Murat Kurum, Ankara, Kocaeli-Gebze ve Niğde'de orta ve ortanın altına hitap eden 4 bin 500 konutu ekimin sonu ve kasımın başı itibarıyla satışa sunacaklarını belirterek, "Burada da tarihi bir satış ve talep bekliyoruz. Bunun 2 bini Ankara'da, 2 bini Gebze'de ve 500 adedi Niğde'de olacak." dedi. 

Başakşehir-Kayabaşı bölgesinde bugüne kadar 12 bin 300 bağımsız bölümün ihalesini gerçekleştirdiklerini kaydeden Kurum, bunların 9 bin 500'ünü sattıklarını, şu anda satılmayı bekleyen sadece 2 bin 500 adet bağımsız bölüm olduğunu bildirdi.

Kurum, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesine ilişkin de, "Bu not indirimine ne yatırımcılar ne de biz inanıyoruz. İndirimin ekonomimize yansımadığı görülüyor. Dünyanın hangi ülkesinde hem böyle bir süreç yaşanıp hem de ekonomisi, borsası böyle olurdu? Ekonomimiz sağlam bir şekilde duruyor ve daha emin adımlarla geleceğe gideceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu. 

 Projenin satış karşılığı 1,1 milyar lira

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, Nidapark Kayaşehir projesine ilişkin bilgi verirken de, projenin 320 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, konut, ofis ve yapılacak olan AVM içindeki mağazalarla birlikte toplam bin 233 bağımsız bölümün bulunacağı projenin 4 parselden oluştuğunu kaydetti. 

Projeden beklenen toplam satış değerinin 1,1 milyar lira olduğunu belirten Kurum, "Bu gelirin içinde Emlak Konut'un payı ise 407 milyon lira olacak. Tamamlandığında sahip olduğu karma proje yapısıyla bölgeye canlılık getirecek, yatırımcılarına kazandıracak, sakinlerine yüksek standartlı bir yaşam alanı sunacak." dedi. 

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da şu ana kadar satış ofislerini bin kişinin ziyaret ettiğini ve 843 daireden 216'sının satıldığını, daire fiyatlarının 453 bin liradan başladığını ve projenin teslim tarihinin Haziran 2018 olduğunu bildirdi.

Tahincioğlu, projeye özel olarak ayrılan sosyal tesisler, kapalı havuz, fitness, yoga, pilates, genç odası, sinema, buhar odası, hamam ve çocuk oyun alanlarıyla mülk sahiplerine huzurlu bir ortam vaat edildiğini ifade ederek, projenin darbe girişimine rağmen son 2 ayda ciddi talep gördüğünü söyledi. 

Alpaslan Çalım: “Nidapark Kayaşehir Projesi bölgede olan ihtiyacı karşılamak için fırsatlar sunuyor”

Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım da toplantıda yaptığı konuşmada, Nidapark Kayaşehir projesine ilişkin şu bilgileri aktardı:

“Farklı bölümlerden oluşan Nidapark Kayaşehir projesinde her bölümün yerleşimi, mimarisi, yeşil alanı ve sosyal tesisiyle başlı başına bir proje gibi tasarlandı. Nidapark Kayaşehir’de konut olarak tasarlanan Nidapark Kayaşehir Yakut, Nidapark Kayaşehir Zümrüt, Nidapark Kayaşehir Elmas 843 dairesi ile konforlu, keyifli ve rahat bir hayatın kapılarını açıyor. Projenin yanında inşa edilen sağlık kent ve yakınında yer alan üçüncü havaalanı, bölgede önemli bir ofis ve sosyalleşme alanı ihtiyacı doğuruyor. Nidapark Kayaşehir'de yer alan ofis kulesi, 28 cadde dükkanı ve AVM, farklı yatırım fırsatlarını değerlendirme ve bu ihtiyacı karşılayan bir proje olarak öne çıkıyor.

Her biri farklı bir proje gibi tasarlanan konut blokları

Nidapark Kayaşehir projesi üç farklı konut etabı alternatifi sunuyor. 7 bloktan oluşan Nidapark Kayaşehir Yakut'ta 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 470 daire yer alıyor. Projeye özel olarak ayrılan sosyal tesisler, kapalı havuz, fitness, yoga, pilates, genç odası, sinema, buhar odası, hamam ve çocuk oyun alanlarıyla mülk sahiplerine huzurlu bir ortam vaad ediyor. Ayrıca süs havuzları, modern çardak alanları ve kış bahçesi mahalleri, estetik ve fonksiyonellik dengesini oluşturuyor. Nidapark Kayasehir Yakut'ta yan yana gelen dairelerde bile hiç bir duvarın bir biriyle temas etmemesi, tüm dairelerde müstakil ev konforu sunuyor. Nidapark Kayaşehir Zümrüt 2+1 ve 3+1 olmak üzere 319 daire 3 konut bloğunda yer alıyor. Proje, cadde dükkânlarının bulunduğu ticari ünite bloğu ve nitelikli peyzajlı parkıyla beğeni topluyor. Diğer bölümlere göre daha az katlı üç blokta 4+1 ve 5+1 olmak üzere 54 daireden oluşan Nidapark Kayaşehir Elmas, hemen önünde yer alan nitelikli peyzajlı parkıyla dikkat çekerken, parka bağlanan teraslar, yasam keyfini artırıyor. Her daireye iki araçlık otopark yeri ayrılan Nidapark Kayaşehir Elmas'ın az katlı bloklardan oluşması, sosyal tesislerin ferahlığı ve kullanım rahatlığını da öne çıkan özelliklerin başında geliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde