1.1 Milyar Lira koyup 4.5 Milyar Lira kazanacak

1.1 Milyar Lira koyup 4.5 Milyar Lira kazanacak

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Maslak'taki 242 dönümlük Ayazağa arsasını 3 milyar 250 milyon liralık hasılatın yüzde 35,5'i karşılığında, Ağaoğlu İnşaat'ın patronu Ali Ağaoğlu aldı.

1.1 Milyar Lira koyup 4.5 Milyar Lira kazanacak
16px
24px
12.12.2010 09:14
ABONE OLgoogle

180 milyon liralık peşinatı yatıran Ağaoğlu, projeyi özkaynağın yanı sıra Vakıfbank'tan da finansal destek alarak gerçekleştirecek. Ayazağa projesinden 3,25 milyar liralık gelir beklentisini 4,5 milyar liraya çıkaran Ali Ağaoğlu, Zaman'a yaptığı açıklamada, "Peşinatı yatırdım. Pazartesi günü de (yarın) bir basın toplantısıyla bunu kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Ağaoğlu'nun ihaledeki teklifinde yer alan 3,25 milyarlık hasılat öngörüsü 4,5 milyar liraya çıkarsa, bunun yüzde 35,5'ine denk gelen 1 milyar 597 milyar lirasını arsa payı olarak Emlak Konut GYO'ya ödeyecek. Ancak hasılat 3,25 milyar liranın altına da düşse Ağaoğlu, asgari bedel olarak Emlak Konut'a 1 milyar 153 milyon lira verecek.

İlk ihalede Ağaoğlu'na ait Akdeniz İnşaat şirketi arsaya inşa edeceği projeden 3,25 milyar liralık gelir karşılığında yüzde 35,5'lik (1 milyar 153 milyon lira) Emlak GYO'ya pay teklif etmişti.

Ağaoğlu, İstanbul'un gökdelenler semti Maslak'ta, Cumhuriyet tarihinin en pahalı arsa bedelini ödeyerek en büyük projesine imza atacak. Maslak'taki arsa sahiplerinin yüzde 50 payla kat karşılığı arsalarını müteahhitlere verdiğini belirten inşaat firması sahipleri, arsa payı ve projeden gelir beklentisini 'normal' bulduklarını ifade etti.

Türkiye'nin önde gelen hemen hemen bütün inşaat şirketlerinin yarıştığı 30 Eylül 2010 tarihli Ayazağa arsası ihalesinde, gayrimenkulde Cumhuriyet tarihinin pahalı projeleri ortaya çıkmıştı. 3 milyar 251 milyon liralık hasılat ve yüzde 37 pay teklifi ile birinci olan konsorsiyumun peşinatı yatırmayarak elenmesinin ardından iş, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO tarafından en yüksek ikinci teklifin sahibi Ali Ağaoğlu'na teklif edilmişti. Teklifi kabul eden Ağaoğlu, Emlak Konut GYO ile anlaştı ve peşinatı da yatırdı.

İbrahim Balta/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde