'Yol için cami yıkarız, İmraralı'ya kim gidecek biz karar veririz'

'Yol için cami yıkarız, İmraralı'ya kim gidecek biz karar veririz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında ODTÜ'ye yapılan yol ve İmralı tartışmalarına sert cevap verdi.

'Yol için cami yıkarız, İmraralı'ya kim gidecek biz karar veririz'
16px
24px
22.10.2013 12:14
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başbakan, İmralı'ya gidecek heyetle ilgili olarak "İmralı’ya kimin gideceğini hükümet tayin eder. Birileri çıkıp da 'İmralı'ya kim gider kim gelir' diye hesap yapıyor. Bunun kararını hükümet verir. İster gönderir ister göndermez." dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmalarından satır başları:

YOL İÇİN CAMİ YIKARIZ

Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Önünde cami bile olsa eğer yol oradan geçecekse, biz o camiyi yıkarız, gideriz o camiyi başka bir yerde inşa ederiz. Bu işin aslı budur. Onun için bundan nasibini almayanlar, bakıyorsunuz İstanbul'da, birileri bunun önüne geçmek istiyor, birileri bakıyorsunuz buna farklı şekilde destek vermek istiyor. Birileri işte burada görüyorsunuz... ODTÜ'te herşey yapılmış, plan vesaire... Plan kimin yetkisinde? Plan belediyelerin yetkisinde. Planı şu veya bu kişi yapmaz, belediyeler bunun için vardır. Belediyeler bunun planını yapar ve uygulamaya da sokar. Şu anda da bakıyorsumuz birileri çıkıyor, bu yolu kesmek, engellemek istiyor. Kim? bütün yolsuzlukların mimarı olan CHP. Çünkü onların anlayışında yol yok, onların anlayışında yolsuzluk var. Biz yol yaparız, onlar yolsuzluk yapar; fark bu, yine yapmaya devam edeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyemiz kararlılıkla yolu da yapmaya devam ediyor. Niye? Çünkü bu sıkıntıların aşılabilmesi için, yarın doğabilecek bu tıkanıklıkların aşılabilmesi için bunların yapılması lazım. Birileri ön kesiyor diye biz duramayız. Kimlerin ön kestiği belllidir. Geçmişte bu işi eşkıyalar yapardı, şimdi de modern eşkıyalar yapıyor. Kararlıyız, adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Kim yolumuzu kesmeye çalışırsa, bizim o çelik irademizi görecektir. Bu yola böyle devam edeceğiz. Türkiye'yi böyle büyüteceğiz. Başka türlü büyümez. Türkiye'yi eğer muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaksak, böye çıkarabiliriz. Başka türlü bu iş yürümez. Onun için kararlılıkla, azimle, inançla bu yolda mücadelemize devam edeceğiz."

LÜBNAN'DA KAÇIRILAN PİLOTLAR

- Lübnan'da kaçırılan iki pilotumuz uzun uğraşlarımız çok dikkatli çabalarımız neticesinde serbest kaldılar. Cumartesi İstanbul'a intikal ettiler. Pilotlarımızın ailelerini aramıştım ve mutlu haberden haberdar etmiştim. Cumartesi pilotlarımızın sevincini birlikte yaşadık. Pilotlarımızın bulunması için büyük gayret ortaya koymuştuk. Çalışmaları çok gizli ve dikkatli yürütmek gerekiyordu. Konuyu mutlu bir sona ulaştırdık. Dışişleri Bakanlığı'mıza, MİT'e ve diğer ilgili kurumlara çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Bize bayram içinde bayram yaşatan iki pilotumuza ailelerine THY'nin tüm çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNİ İSTEMEYENLER VAR

- Büyük devlet olmanın nimet olduğu kadar hiç şüphesiz külfetleri de var. Külfetten korkanlar nimete kavuşamazlar. Meyve veren ağaç taşlanır. Türkiye ekonomisi demokrasi ile daha da büyüdükçe bu büyümeyi çekemeyenler farklı yollara başvurarak Türkiye'yi hedef alacaklardır. Bu bölgede güçlü bir Türkiye olmasını istemeyen bunu engellemek için her yola başvuran odaklar var. Türkiye'nin büyümesini engellemek için birileri gayret sarf ediyor. Türkiye'nin büyümesini engellemek amacıyla içerde olduğu kadar dışarıda da tuzaklar kurulmuş dışarıda pişirilen zehirli aşlar içerde servise konmuştur. Dışarıda da yoğun bir mücadele halindeyiz. Türkiye'ye kast eden o terörü besleyen o çeşitli araçlarla Türkiye içindeki o odaklara karşısında hukuk içinde çok yoğun bir mücadele veriyoruz.

TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE AMELİYAT YAPTIRMAYIZ

- Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Bugüne kadar buna asla müsaade etmedik etmeyiz. Malum çevreler sistemli şekilde yürütülen kampanyaları ve o niyetleri bilmediğimizi zannediyorlar ama biliyoruz. Gerek Türkiye içinde gerek bölgemizde adaletten insan hak ve özgürlüklerini yüceltmekten başka gayemiz yok.

İMRALI'YA GİDECEK HEYETİ HÜKÜMET BELİRLER

- İmralı’ya kimin gideceğini hükümet tayin eder. Birileri çıkıp da 'İmralı'ya kim gider kim gelir' diye hesap yapıyor. Bunun kararını hükümet verir. İster gönderir ister göndermez. Hükümete ya da Adalet Bakanlığı'na kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Yeri gelir gönderilir yeri gelir gönderilmez herkes haddini bilecek. Biz bunu her fırsatta ifade ettik.

SUSMAMIZIN SEBEBİ...

- Türkiye'de de bizim yetkilerimizin ne olduğunu biliriz. Ülkemizin hassasiyeti sebebiyle bazı konularda sessiz kalıyorsak bu sessizliğimizi bazılarına prim olarak kabul edilmesin. Hiçbir ülkenin zararını biz kendi karımız olarak görmeyiz. İçeride ve dışarda koro halinde yürütülen kampanyalar yeni Türkiye'ye asla zarar veremez. Biz hak adalet ve barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz hesabımızı önce Allah'a sonra millete veririz. Hiç kimsenin karanlık senaryoluları karşısında boynumuzu eğmeyiz.

AB İLERLEME RAPORU

- 2013 ilerleme raporu doğru olmayan değerlendirmeler içerse de hükümetimizin reform kararlılığını teyit ediyor. Bu rapor karne değil. Türkiye'ye karne verecek yegane yer milletimizin ta kendisidir. AB'nin müzakere sürecindeki isteksiz oyalayıcı tavrını bu raporda görmek isterdik. İki yıldır devam eden katliam karşısında hala AB bir tavır alamamıştır. AB Mısır'daki askeri darbeye hala darbe deme cesaretini gösterememiştir. AB'nin kendi öz eleştirisini yapmasını samimiyetle bekliyoruz. Önümüze çıkarılan tüm engellere rağmen müktesebata uyum çalışmasını kararlılıkla sürdüreceğiz.

MARMARAY SALI GÜNÜ AÇILIYOR

- Marmaray Salı günü İstanbul'da muhteşem bir törenle bu eserin açılışını yapacağız. Biz ammeye hizmet veriyoruz bireye değil. Bireye hizmet söz konusu olsa dediğinizi kaleye veriyoruz. Tüm insanlık bu üçüncü köprüden istifade edecek. Oradan 200 bin ağaç sökersin 3 milyon ağaç dikersin. Dünyaya sizin gözünüz kör be.

ODTÜ'DEKİ OLAYLAR

- Planı şu veya bu kişi yapmaz. Belediyeler bunun planını yapar uygulamaya sokar. Birileri çıkıyor bu yolu engellemeye çalışıyor. Kim? Bütün yolsuzlukların mimarı olan CHP. Onların anlayışında yol yok, yolsuzluk var. Şuara Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yolu yapmaya devam edecek. Yarın doğabilecek tıkanıklıkların aşılması için bunların yapılması lazım. Birileri ön kesiyor diye biz duramayız. Eskiden eşkıyalar vardı, şimdi de modern eşkıyalar var onlar yapıyor. Kim yolumuzu kesmeye çalışırsa bizim çelik irademizi görecektir. Kararlılıkla azimle inançla bu yolda mücadelemize devam edeceğiz.

TSK'DAN DÜŞÜNCELERİNİ ALIR, KARARI BİZ VERİRİZ

- Açıkladığımız bu paketin yasama organı tarafından ele alınacağı maddeleri toplu olarak meclise gönderiyoruz. Demokratikleşme paketimizin yasalarla adımı atılacak kısmını çıkarmakta kararlıyız. Bakanlar Kurulu olarak yetkisinde olan askerliğin kısaltılması ile ilgili kısmı hükümet sözcümüz ifade etti. Uzun dönem 12 aya indirildi. Yedek subaylık ve kısa dönem aynı kaldı. TSK'nın düşüncelerini alırız. Nihai kararı Bakanlar Kurulu olarak biz veririz. Bunun üslubu çalışma şekli budur. Bunu kurcalama çalışan demokrat göründüğü halde demokrasi karşısında olan siyaset anlayışı var.

MİT MÜSTEŞARI'MIZLA UĞRAŞILIYOR

- Yetkilerimizi iyi biliyoruz. Kurumlarımızı zan altında bırakma gayreti içinde olanlar var. Kim uğraşıyor MİT müsteşarımızla. İçerden ve dışardan uğraşanlar var. Memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini bir yerden almayız. Şikayet varsa değerlendiririz gereğini yaparız.

GENELKURMAY BAŞKANI İCAZET PAYLAŞIMI MI YAPACAK?

- Genelkurmay Başkanı'nın bazı konularla ilgilenmediğini nerden biliyorsunuz? Basın mensupları ile icazet paylaşımı mı yapacak? Genelkurmay Başkanımızla her hafta olağan görüşmemizi yaparız. Silahlı kuvvetlerimizi zan altına sokma gayreti içine kimse girmesin. Kimse zan altında bırakmaya kalkmasın. Yıllarca istihbarat örgütlerimizin nasıl çalıştırıldığını biliyoruz. Her şeye gece gündüz denemeden çalışan bir anlayış vardır. Bu anlayışı gölgeleme gayreti içine giren kaybeder.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde