'Villa kıyağı'na valilik soruşturması

'Villa kıyağı'na valilik soruşturması

İstanbul Valiliği, Kaymakama villa kıyağı' haberinin ardından harekete geçerek Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş hakkında idari soruşturma başlattı.

'Villa kıyağı'na valilik soruşturması
16px
24px
30.07.2010 08:55
ABONE OLgoogle

İstanbul Valiliği, AKŞAM'ın 'Kaymakama villa kıyağı' haberinin ardından harekete geçerek Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş hakkında idari soruşturma başlattı. Kaymakam Odabaş, evi kendisinin talep etmediğini belediye ve meclis kararıyla taşındığını söyledi.

AKŞAM'ın 'Kaymakama villa kıyağı'  ve 'Çık o villadan' manşetlerinin ardından İstanbul Valiliği Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş hakkında idari soruşturma başlattı. Kaymakam Yusuf Odabaş, idari soruşturmayla ilgili olarak yazılı savunmasını valiliğe gönderdi. Odabaş, yazılı savunmasıyla birlikte konut giderleriyle ilgili belgeleri ve belediyenin meclis kararını da valiliğe gönderdi.

KİRAM BİN 500 TL

Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş'ın, Marmara Denizi ve Büyükçekmece Gölü'ne bakan konutuyla ilgili başlatılan soruşturmanın ardından valiliğe göndermek için hazırladığı savunmasında şu ifadelere yer verdiği öğrenildi: 'İl Özel İdaresi'nin Ataköy'de bulunan konutları önerildi.  Beylikdüzü'nde bulunan ve İl Özel İdaresi'ne ait konutlar bana gösterilmedi.  İl Özel İdaresi'yle bunu paylaştım. Kaymakamlık konutunun Beylikdüzü'ne uzak olması nedeniyle belediyeden bir talep geldi. Belediye bununla ilgili olarak meclis kararı aldı. Sonuç olarak 30 yıllığına İl Özel İdaresi'ne tahsis edildi. Benden sonraki kaymakam da burada oturacak. Sadece bana özel olarak meclis kararı alınmadı.  Konut kiram gazetelerde yazıladığı gibi 2 bin TL değil bin 500 TL. Konut giderlerinin ödenmesi için de herhangi bir talebim olmadı' dediği öğrenildi.

Kaymakam Yusuf Odabaş, 'Valiliğe savunma yazdım. Başka da bir şey söyleyemem”' dedi.

Beylikdüzü Belediyesi ise yaptığı açıklamada talebin Beylikdüzü Kaymakamlığı'ndan geldiği belirtmişti.

Ercan Öztürk/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde