"Varlık Fonundaki PTT satışa mı hazırlanıyor?"

"Varlık Fonundaki PTT satışa mı hazırlanıyor?"

Haber-Sen, “Varlık Fonundaki PTT’nin satışına mı hazırlanıyor?” sorusunu gündeme getirdi

"Varlık Fonundaki PTT satışa mı hazırlanıyor?"
16px
24px
29.12.2017 08:31
ABONE OLgoogle

KESK’e bağlı Haber-Sen Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, OHAL kapsamında çıkarılan 696 KHK ile Varlık Fonuna devri sağlanan 177 yıllık PTT ve iştirakleri kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımına ilişkin düzenlemelerin kapsamı dışında tutulduğu belirtildi.
 
Açıklamada, “Sözleşmeli personel alımında KPSS şartı ortadan kaldırıldı, torpil ve kayırmacılıkla işe alımı iptal eden mahkeme kararları hiçe sayıldı. PTT’nin çalışanlarının kaderi şirketin iki dudağı arasına terk edildi ve binlerce emekçi geleceksizleştirildi” denildi.

Varlık Fonuna devir olan PTT’nin şu ana kadar kurum içinde çeşitli şirketler kurduğu ve özel sektör iştiraklere katıldı kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü; yapım ihaleleri hariç olmak üzere, Kamu İhale Kanunu, Harcırah Kanunu, Taşıt Kanunu, Kamu Konutları Kanunu dışına alındı.

PTT A.Ş.’ de istihdam edilecek personel şeklini ve mevzuatını PTT A.Ş’ nin kendisi belirleyecektir.

PTT A.Ş unvan yükselmeleri, terfi, görevden alma, disiplin, sözleşme yenilenmesi PTT A.Ş. Genel Kurulunun çıkaracağı yönetmelikle düzenlenecektir. Şef, Başdağıtıcı, Müdürlük v.b. sınavsız olabilecektir. Adam kayırma ve torpil had safhaya çıkacak, zaten bozuk olan iş barışı hepten bozulacaktır.

Danıştay kararıyla usulsüz yapılan sınav ile atamaları durdurulan İHS’li personelin güvenlik soruşturmaları tamamlananları iş başı yaptırılacaktır.

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde görev yapan taşeronlar kapsam dışında bırakılmıştır. Ancak PTT A.Ş.’ye yeni personel alımlarında kendi bünyesinde kuracağı şirketlerde taşeronların değerlendirilmesi ihtimal dahilinde olacaktır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde