'Vahap senin sayende çok para kazandım'

'Vahap senin sayende çok para kazandım'

Hangi işadamı, Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı Vahap Munyar'a "Senin sayende çok para kazandım" dedi...

'Vahap senin sayende çok para kazandım'
16px
24px
17.02.2014 13:44
ABONE OLgoogle

Ekonomi Gazetecileri Derneği, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği ile birlikte sermaye piyasasında yaşanan güncel gelişmeleriyle ilgili bir panel düzenledi.

Panelde EGD Başkanı Celal Toprak ve TSPAKB Başkanı Attila Köksal birer konuşma yaptı.  Vahap Munyar'ın yönettiği oturuma ise Habertürk Gazetesi'nden Abdurrahman Yıldırım,  Vatan Gazetesi'nden Ali Ağaoğlu ve Bloomberg TV'den İbrahim Haselçin konuşmacı olarak katıldı. Oturumun başında Vahap Munyar, başından geçen ilginç bir olayı anlattı.

Munyar, "Ben aslında burada konuşmayacaktım ancak bu olayı anlatmaya mecbur kaldım. Biz eskiden 15 günde bir sektörün önde gelen isimlerine piyasalardaki durumu soran haberler yapardık. Geçenlerde Peysan Peynircilik'in sahibi olan Ali Zafer Taciroğlu bir toplantıda yanıma geldi. Bana, "Vahap senin sayende çok para kazandım" dedi. Ben şaşırdım,  "Nasıl yani?" karşılığını verdim. Taciroğlu da, "Sen, bizi arar 'peynir fiyatları ne olacak' diye sorardın. Biz de sana 'Zam gelecek' diye açıklama yapardık. Sen de bunu yazardın. Bu haber üzerine vatandaş zam gelecek diye peynire hücum ederdi. Biz de bu sayede iyi satış yaptık, çok para kazandık" karşılığını verdi. Bu açıklama beni çok üzdü" dedi.

Taciroğlu'nun bu açıklamasından sonra kendisini çok kötü hissettiğini açıklayan Munyar, şimdi yazılar konusunda daha dikkatli olduğunu kaydetti.

Toplantıda konuşan Habertürk Gazetesi'nden Abdurrahman Yıldırım da yeni tasarının gazetecileri çok zorladığını bu gidişle finans haberciliğini bırakıp gayrimenkul haberleri yazmaya başlayacağını söyledi.

Vatan Gazetesi'nden Ali Ağaoğlu da yazılarından dolayı dava açılırsa kendisininde Gezi olaylarında yanlış beyanatlar veren bakanlara dava açacağını kaydetti.

Bloomberg TV'den İbrahim Haselçin, yeni kanunun gazeteleri çok zorladığını atılan bir Tweet'in bile suç teşkil edebileceğini kaydetti.

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde