"Üniversiteden atılma ortadan kalkacak"

"Üniversiteden atılma ortadan kalkacak"

YÖK, üniversiteden atılmayla birlikte affı da ortadan kaldıracak yeni bir proje hazırlıyor.

"Üniversiteden atılma ortadan kalkacak"
16px
24px
11.01.2009 22:07
ABONE OLgoogle

üksek Öğretim Kurumu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversiteden atılmayla birlikte affı da ortadan kaldıracak yeni bir proje hazırlandığını bildirdi.

Eşi ve oğlu ile birlikte tatilini geçirmek üzere geldiği Safranbolu ilçesinde, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı evinde ziyaret eden Özcan, gazetecilerin, öğrenci affıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Özcan, öğrenci affı çıkmasına rağmen kendisinin buna karşı olduğunu söyledi. 1995'ten bugüne kadar tüm suçların affedildiğini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"Yeni düzenlemeyle okuldan atılmayı da affı da ortadan kaldıracak proje hazırlıyoruz. Böylece af gibi bir problemimiz olmaz. Modern ve çağdaş ülkelerde yapılan da bu zaten. ABD gibi ülkelerde, ne okuldan atılma ne de af var. Öğrenci istediği zaman okuldan ayrılıyor, şartlar müsait olduğunda geri geliyor. Yalnız geri geldiğinde, biz bunu çokta teşvik etmemek için öğrenci ikinci kez geldiğinde ücretleri de yükselterek önlem almayı düşünüyoruz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde