"Türkiye hazır giyimde lider olacak"

"Türkiye hazır giyimde lider olacak"

Tommy Hilfiger, Türkiye'nin hazır giyim sektöründe süper güç olacağını söyledi

"Türkiye hazır giyimde lider olacak"
16px
24px
19.11.2009 08:25
ABONE OLgoogle

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), tasarımcı Tommy Hilfiger'a "onur plaketi" verdi.

Türkiye'deki "en büyük" mağazasını Bağdat Caddesi'nde açmak üzere Türkiye'de bulunan Hilfiger için İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesinde etkinlik düzenlendi.

Fakültenin 37 öğrencisinin "East meets West with an American Edge" teması çerçevesinde tasarladığı kıyafetlerden, ön elemeyi geçen 8 tasarım, İTÜ Tasarım atölyelerinde sergilendi.

Tasarımların sahibi 8 öğrenci, Tommy Hilfiger'a hazırladıkları tasarımlarda ne kullandıkları, nelerden esinlendikleri hakkında bilgi verdi.
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Hilfiger, "kendisinden çok daha zeki" kişilerle çalıştığı için başarılı olduğunu ifade ederek, "Yaptığım, bir kişinin şov değil" dedi.

Hilfiger, başlangıçta kendi zevklerine göre tasarım yaptığını ancak kadın ve çocuk bölümleri de markaya girdiğinde müşterilerin isteklerini araştırmaya başladığını anlatırken, müşterilerin ne istediğini anlamak için onlarla karşılıklı diyaloğa geçip, onların isteklerini görmek gerektiğini belirtti.

Yeni nesil tasarımcılara bir butik veya mağaza bulup, çalışmalarını tavsiye eden Hilfiger, böylece müşterileri tanıyıp, onların ne istediğini daha iyi anlayabileceklerini anlattı.

"TÜRKİYE'DEKİ İŞİMİZ YENİDEN AYAĞA KALKIYOR"

Tommy Hilfiger, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendini tek beğendiği noktanın, "insan seçmek" olduğunu söyledi.

İşlerini uluslararası olarak geliştirmek için yeni ve büyük yetenekler aradığını, yeni yeteneklerle kendi şirketinin de daha fazla büyüyeceğini kaydeden Hilfiger, "Ekibim olmasaydı bu işi yapıyor olamazdım. Farklı yeteneklere sahip insanları bulursak şirketimiz o derece büyük olur" diye konuştu.

Hilfiger, Türkiye'nin hazır giyim sektöründe bir süre içinde süper güç olacağını düşündüğünü ifade ederek, "Türkiye'deki işimiz yeniden ayağa kalkıyor. 10 yıl içinde 30 mağaza oldu" dedi.

"EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ÖNEM TAŞIYOR"

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş ise sektörün tedarikçi konumdan piyasa yapıcı konuma geçmek amacı taşıdığını dile getirerek, "Misyonumuz, Türkiye'nin bu sektörde dağıtım ve üretim merkezi olmasıdır" dedi.

Nakkaş, ABD ile stratejik ortaklığın yeterli olmadığı görüşün ü dile getirerek, ekonomik işbirliğinin önem taşıdığına işaret ederken, stratejik ortaklığın yanı sıra ekonomik işbirliğinin geliştirilmesiyle, ABD ile ilişkilerin daha samimi ve içten olacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Hilfiger, birinci seçtiği tasarımın sahibini açıkladı. Birinci seçilen Nihan Topaloğlu, markanın Amsterdam ofisinde 3 aylık staj yapacak.
Törende ayrıca İTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Derin Ural, Tommy Hilfiger'a "onur plaketi" sundu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde