'Türkiye global arenada çok daha etkili olacak'

'Türkiye global arenada çok daha etkili olacak'

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Türkiye'nin geleceği için güzel şeyler söyledi

'Türkiye global arenada çok daha etkili olacak'
16px
24px
12.01.2011 14:58
ABONE OLgoogle

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Future Agenda girişiminin, önümüzdeki dönemde yaşanacak zorluklarla mücadele için katılımcı bir paylaşım platformu oluşturulması düşüncesiyle hayata geçirildiğini belirtti. 

     CEO Club toplantısında konuşan Timuray, Türkiye'nin 2020 ve ilerisinde global arenada çok daha etkin bir rol oynayacağına inançlarını ifade ederek, ''Gelecek Gündemde'' adı altında Future Agenda'nın ilk yerel uygulamasını da Türkiye'de başlattıklarını anımsattı. 

     Future Agenda Türkiye Koordinatörü Nuri Çolakoğlu ise Türkiye'den 16 iş adamı ve sivil toplum kuruluşu önderi ile Gelecek Gündemde programı kapsamında tartışmalar yürüttüklerini, önümüzdeki dönemde internet üzerinden ve üniversitelerde kurulacak Gelecek Gündemde kulüpleriyle tartışmaları yaygınlaştıracaklarını anlattı. 
    
     DS SOLIDWORKS
     
     DS SolidWorks Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika Bölge Yöneticisi Marco Gazzetto ise yüksek performanslı ürün tasarlamaya yönelik çalışmalarda bulunan şirketin dünyada 1 milyondan fazla kullanıcısı, 80 ülkede 130 bin müşterisi bulunduğunu belirtti. 

     Gazzetto, şirketin yıl sonu ciro beklentisinin 1,5-1,6 milyar dolar olduğunu ifade ederek, ''5 yıl önce Türkiye, faaliyette bulunduğumuz ülkeler arasında 26. sıradaydı. 2010 yılında ise 10. sıraya yükseldi. Son 5 yılda Türkiye'de yüzde 26'lık ciro artışı sağlandı'' dedi. 
     
     CEO CLUB ANKETİ
     
     Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş de CEO Club üyeleriyle yaptıkları anketin sonuçlarına ilişkin bilgi verdiği konuşmasında, ankete katılanların yüzde 95,9'unun Türkiye'nin 2020'de dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alacağına inandığını söyledi. 

     Yüzde 58,3'lük bir kesimin, doların hakimiyetinin 2020'ye kadar devam edeceği görüşünü taşıdığını belirten Ateş, avrodaki çalkantının 2020'ye kadar süreceğini düşünenlerin oranının yüzde 31,9, AB'nin kendisini 2015'e kadar toparlayacağı ve avronun eski pozisyonunu alacağını düşünenlerin oranının ise yüzde 37,6 olduğunu kaydetti. 

     Ateş, mobil cüzdanın dijital kimliğin bir parçası olarak yaygınlaşacağına inananların yüzde 52,8'lik, mobil internette sosyal ağların en yaygın olarak kullanılacağını düşünenlerin ise yüzde 53,4'lük bir kesimi oluşturduğunu ifade ederek, yüzde 65,8'lik bir kesimin ise sağlık turizminden 10 milyar dolarlık bir gelir elde edileceği görüşünde olduğunu dile getirdi. 

Ateş, önümüzdeki ay yapılacak toplantıyada Hugo Boss CEO'sunun katılacağını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde