'Türkiye Dışişleri Bakanı'nın adı neydi?'

'Türkiye Dışişleri Bakanı'nın adı neydi?'

ABD Dışişleri, Clinton'ın e-postalarını yayınladı... Clinton'ın e-postalarında Davutoğlu'ndan 'Davu' olarak bahsedilmesi dikkat çekiyor.

'Türkiye Dışişleri Bakanı'nın adı neydi?'
16px
24px
01.07.2015 12:16
ABONE OLgoogle
ABD Dışişleri Bakanlığı eski bakan Hillary Clinton’ın 3 bin sayfa uzunluğundaki e-postalarını kamuoyuyla paylaştı. Clinton'ın e-postalarında Davutoğlu'ndan 'Davu' olarak bahsedilmesi dikkat çekiyor. Clinton, Ermenistan Dışişleri Bakanı'nın da adını hatırlayamayıp ekibine sormuş.

Clinton'ın e-postalarında daha çok yabancı liderlerle telefon görüşmeleri de dahil ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük rutin aktivitelerine dair yazışmaların yer aldığı e-postalarda bazı ilginç ayrıntılar dikkati çekiyor. "Davu" kısaltması, Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme süreciyle ilgili Ekim 2009’da imzalanan protokoller öncesinde Clinton ve ekibinin bazı yazışmaları da yayınlanan e-postalar arasında yer aldı.

Dönemin Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Philip Gordon’ın gönderdiği bir e-postada, o sıralarda Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu’nun, Ermenistan tarafının mutabık kalması halinde açıklamayı “yarın yapmaya hazır olduğu” ifadesi de kullanıldı. Philipp Gordon bir e-postada Clinton'a Davutoğlu ile telefon görüşmesini hatırlatırken, "(Hillary) Arayacağına dair söz verdik. (Sanırım Davu Slovenya'da ama müsait olacak)" ifadesi geçiyor. 

Clinton'ın, Türkiye-Ermenistan protokollerini imzalandığı gün Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan'ın ismini bilmediği ve "Dışişleri Bakanı'nın adı neydi?" diyerek ekibine e-posta göndermesi de dikkat çeken yazışmalar arasında. 

Bu noktada, o dönem ABD Başkanı Barack Obama’nın özel kalem müdürlüğünü yapan Rahm Emanuel ile yine o dönemki kıdemli danışmanı David Axelrod dahil bazı Beyaz Saray yetkililerinin Clinton’ın iş için kişisel e-posta adresini kullandığından bilgisinin olduğu göze çarpıyor. 

E-postalarda bazı ilginç ayrıntılar da var. 20 Eylül 2009 tarihinde Clinton yardımcısına e-posta atarak, “Lütfen Sarah’ı ara ve bana buzlu çay getirip getiremeyeceğini sor?” yazdığı dikkati çekti. Başka bir seferde de Clinton, yardımcısına “Sakın gülme!!” diye başlık attığı e-postada Çin’de beğendiği halılarla ilgili fotoğraflar istedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde