'Türk Telekom'un basketbol takımında çocuk tacizi' iddiası Meclis gündeminde

'Türk Telekom'un basketbol takımında çocuk tacizi' iddiası Meclis gündeminde

Türk Telekom Spor Kulübü'nün basketbol takımında 11-14 yaş arasındaki çocukların taciz edildiğine ilişkin iddialar Meclis gündemine taşındı.

'Türk Telekom'un basketbol takımında çocuk tacizi' iddiası Meclis gündeminde
16px
24px
08.08.2018 09:25
ABONE OLgoogle

Türk Telekom iletişim firmasının spor kulübünün çocuk basketbol takımını koçu M.E. ve yardımcısı A.Ş.'nin, bir otel odasında çocukları taciz ettiği öne sürülmüş, 11-14 yaş arasındaki erkek çocukların, takım arkadaşlarının yanında, sırayla taciz edildiği ifade edilerek odada bulunanlar tarafından da tacizlerin videoya alındığı belirtilmişti.

Taciz skandalı üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.   TT spor kulübünde çocuklara toplu taciz iddiası: Bazıları, 'Benim ne suçum' var diye kaçmaya çalışıyordu

Birgün'ün aktardığı habere göre, 11-14 yaş arasındaki çocuklara yapılan toplu taciz videoya alındığı, taciz edenler arasında takım koçu ve yardımcısının da bulunduğu olayla ilgili önergede, "Bazı çocukların ‘Benim ne suçum var' diye kaçmaya çalıştığı, bazı çocukların da ‘Çok acıyor' diye bağırdığı, bu sırada da bazı kişilerin tekbir getirdiklerinin duyulduğu aynı iddialar arasında yer almaktadır" denildi.

CHP'li Antmen'in önergesinde yer alan sorular şöyle:

'KAÇ ÇOCUK İSTİSMARA UĞRADI?, ÖNLENMESİ ADINA NE TÜR ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR?'

— Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Doğru ise konuyla ilgili çocuk basketbol takım koçu ve yardımcısı hakkında idari ve hukuki işlem başlatılmış mıdır?   Türk Telekom Spor Kulübü'nden 'toplu çocuk tacizi' açıklaması

- Kaç çocuk cinsel istismara uğramıştır? Bu çocuklar uzmanlar eşliğinde korunmaya alınmış mıdır?

— Haberde bahsedilen görüntüler yargı makamlarına ulaştırılmış mıdır? İddialar, bilgi ve belgeler ışığında yargı süreci ne aşamadadır?

— Konuyla ilgili daha önce Türk Telekom yönetimine, yargı organlarına ve kamu kurumlarına gelen bir şikayet ya da iddia bulunmakta mıdır? Varsa bu şikayet ve iddiaların akıbetleri ne olmuştur?

— Çocukları taciz ettiği iddia edilen basketbol koçu ve yardımcısı ne kadar süredir takımda yöneticilik yapmaktadır? Bu kişiler ne sıklıkla ve kimler tarafından denetlenmektedir?

— Bahsi geçen kuruma bağlı olan birim ve kulüplerden çocuk tacizi olduğuna dair başka bir iddia bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

— Çocuk tacizinin önlenmesi, suçluların tespit edilmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi adına ne tür çalışmalar yürütmektesiniz?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde