"Türk Lirası en riskli üç paradan biri"

"Türk Lirası en riskli üç paradan biri"

Toronto Dominion'a göre Türk Lirası, Meksika Pesosu ve Malezya Ringiti ile birlikte en riskli üç para biriminden biri. Düşük büyüme ortamında yetersiz döviz rezervine sahip ülkeler için risk uyarısı yapılıyor.

"Türk Lirası en riskli üç paradan biri"
16px
24px
13.06.2018 10:37
ABONE OLgoogle

Türk Lirası, Meksika Pesosu ve Malezya Ringiti ile birlikte en riskli üç para birimi olarak gösterildi.

Toronto Dominion (TD) Menkul Değerler'e göre gelişen piyasalarad imalat verileri genele yayılan zayıflığa işaret etmeye başlarken Türk Lirası, Meksika Pesosu ve Malezya Ringiti en riskli üç para birimi.

Kurumun raporunda Türkiye'nin döviz rezervinin IMF'nin önerdiği oranın altında olduğuna da dikkat çekildi.

Raporda, "Türkiye, Malezya, Çin ve Güney Afrika'nın döviz rezervi yeterliliği IMF'nin önerdiği oranına altında kalarak düşük büyüme risklerini güçlendiriyor." denildi.

Fed'in faiz artırımları devam ederken ABD tahvil faizlerinde artışla birlikte sıkılaşan likidite koşulları gelişmekte olan ülkeler için dış finansmanı zorlaştırıyor. Bu noktada dış finansman açığı yüksek olan ülkeler daha çok baskı altında kalıyor ve merkez bankalarının faiz artışları takip ediliyor. Artan faizler ise enflasyonu kontrol ederken büyüme görünümüne negatif yansıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde