'Teslim olduk, arkadan kelepçelediler'

'Teslim olduk, arkadan kelepçelediler'

İstanbul’da gözaltına alınan Emniyet eski Müdürü Yurt Atayün “Teslim olduk arkadan kelepçelediler” dedi

'Teslim olduk, arkadan kelepçelediler'
16px
24px
22.07.2014 13:27
ABONE OLgoogle
17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında operasyon başladı. Bazı polis lojmanlarına baskın yapıldı.

Ramazan ayında sahur vaktine denk gelen ilk baskınların Halkalı'daki polis lojmanlarında kalan Emniyet görevlilerine yapıldığı belirtildi.

GECE YARISI OPERASYONU TCK VE CMUK'A AYKIRI

17 ve 25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları'nda hırsızları yakalayan polis şefleri ve emniyet mensuplarına gece yarısı hukuksuz operasyon yapıldı. TCK ve CMUK uygulamalarına göre  gece yarısı arama, baskın ve operasyon yapılamıyor.

OPERASYONU YANDAŞLAR DUYURDU

Gece 1.30 sularında Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasını yürüten polislere yönelik yapılan operasyonu, ilk olarak hükümete yakın gazetelerde çalışan muhabirler duyurdu. TvNet, A Haber'in yanı sıra Yeni Şafak ve Sabah muhabirleri, sosyal medyadan operasyonun detaylarını paylaştı. TRT ve A Haber, gözaltılarının hemen ardından son dakika geçerek dün akşam saatlerinde Zaman'ın geçtiği haberi doğrulamış oldu. Haberde, yandaş medya çalışanlarına “Yarın 05.00-05.30'da 100 civarında polise operasyon yapılacak, erken gelin!” talimatının verildiği yazılmıştı.

Eski terörle mücadele müdürüne gözaltı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından tayin edilen ve daha sonra görevden alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse de gözaltına alındı. Sahur vakti gözaltına alınan Ömer Köse, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürüldü. Köse'nin hastaneden ayrılırken ellerindeki kelepçe dikkat çekti. Bu arada, gözaltına alınanlar arasında resmi kıyafetli polisler de bulunuyor.

Arama için gelen polislere kapıyı açtı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gerçekleştiren eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, apartmana arama için gelen polislere kapıyı açtı.

Yasin Topçu, Halkalı'daki evine gözaltı için gelen polislere, balkondan, "Apartmanın dış kapısı bozuk." diye seslendi. Topçu daha sonra aşağı inerek apartman kapısını açtı ve polisleri içeri davet etti. Bu arada, polislerin kimin için gözaltına geldiği öğrenilemedi.

Yurt Atayün: 'Kendim teslim oldum arkadan kelepçelediler'

Terör örgütü KCK ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, arkadan elleri kelepçelenerek sağlık kontrolünden geçirildi. Atayün, "Kendim teslim oldum, arkadan kelepçelediler." dedi.

Sabah saatlerinde telefonla aranarak ifadeye çağrılan Yurt Atayün, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Elleri arkadan kelepçelenen Atayün, araçtan indirildiği sırada, "Kendim teslim oldum arkadan kelepçelediler gördüğünüz gibi." diye konuştu. Atayün, "Niçin gözaltına alındınız?" şeklindeki soruya, "Tamamen siyasi saiklerden." cevabını verdi. Yurt Atayün, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Hikmet Kopar da gözaltına alındı

İstanbul'da, yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarında görev alan emniyet mensuplarına yönelik gözaltılar sürüyor. Evinde yaklaşık 2 saat arama yapılan emniyet personeli Hikmet Kopar da kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Halkalı'daki Fulya Evleri C2 Sitesi'nde ikamet eden ve rütbesi öğrenilemeyen Hikmet Kopar'ın evine gelen çok sayıda polis, 2 saate yakın arama yaptı. Kelepçe takılarak gözaltına alınan Kopar, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Operasyon yapan polislerin ellerindeki dosyalar dikkat çekti. Müvekkilinin evine gelen Kopar'ın Avukatı Özgür Gümüş, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Operasyonla ilgili belirtilen gerekçeleri gazetecilerle paylaşan Gümüş, "Hükümeti ve devleti silahlı teşekkülle devirmeye teşebbüs, resmi evrakta sahtecilik, TCK 312, 316, 317, 204, 257 var. Şu ana kadar katıldığım arama ve dosyalarına baktım. Pırıl pırıl arkadaşlar benim gördüğüm kadarıyla. Müvekkilim ifadeye başvurulmak üzere şubeye götürüldü." diye konuştu.

"Haram lokma yemedim, en ufak kanun dışı hiçbir işim yok"

İstanbul'da bu gece devam eden polis gözaltıları devam ediyor. Gözaltına alınan isimler Haseki Eğitim ve Araştırma hastanesine getiriliyor. Sabah saat 09.30 civarından ise Eski Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hayati Başdağ, kumpas operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi'ne getirilen Başdağ, polis arabasından indikten sonra kelepçeli ellerini havaya kaldırarak, yapılan göz altılara tepki gösterdi. Sağlık kontrolünden çıkan Başdağ, “Kelepçeli ellerine yine havaya kaldırarak, “Haram lokma yemedim, en ufak kanun dışı hiçbir işim yok” diye seslenerek hukuksuz göz altılara tepki gösterdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde