'Tekstilci ithalatçı olmaya zorlanıyor'

'Tekstilci ithalatçı olmaya zorlanıyor'

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, ''Türk sanayicisi ve tekstilcisi, devlet eliyle ithalatçı olmaya zorlanmaktadır'' dedi.

'Tekstilci ithalatçı olmaya zorlanıyor'
16px
24px
25.12.2007 20:19
ABONE OLgoogle

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, elektrikte zam kararına ilişkin olarak, ''Türk sanayicisi ve tekstilcisi, devlet eliyle ithalatçı olmaya zorlanmaktadır'' dedi.

Gülle, yaptığı yazılı açıklamada, ''dört yıldır zam yapılmadığı' gerekçesiyle sanayide kullanılan elektriğe yapılması planlanan yüzde 10 zammı, ancak 4 yıl öncesi koşullara dönmek şartıyla kabul edebileceklerini ifade etti. İsmail Gülle, açıklamada şu görüşleri savundu:

 ''YTL'yi yüzde 30 değerlendirip üzerine yüzde 10 zam yapmak, gerçekte elektriğe yüzde 40 zam yapmak demektir. Sanayici, bu koşulları taşıyabilecek durumda değildir. O günün kurlarıyla 8 centlik elektrik, zamla beraber bugünkü kurlarla 12 cente yaklaşmaktadır. Türk sanayicisi ve tekstilcisi, devlet eliyle ithalatçı olmaya zorlanmaktadır. Kapanan ve rekabet edemeyen fabrikaların ve işsizlerin vebalini Türk sanayicisi taşımayacaktır.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde