"Şu anda iPad alan üzülür"

"Şu anda iPad alan üzülür"

Apple dağıtıcısı Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, "1 ay sonra veya yaz sonu gibi iPad satışına başlayacağız. Şu anda iPad alan üzülür. Çünkü çok agresif fiyat kampanyası ile satış yapacağız" dedi

"Şu anda iPad alan üzülür"
16px
24px
18.07.2010 10:02
ABONE OLgoogle

Migros'un tekno marketlerden önce satışa çıkardığı iPad'lere ilgi yoğun oldu. Şirketin getirdiği bin iPad ilk günden tükendi

Satışa çıktığı ilk gün ABD'de binlerce kişinin uzun kuyruklar oluşturduğu, hatta alışveriş merkezlerinin kapısında sabahladığı teknoloji harikası iPad nihayet Türkiye'ye geldi. Migros, elektronik marketlere çalım atarak ilk iPad'i mağazalarında Türk müşterileriyle buluştururken, cihazın 32 MB'lik versiyonunun fiyatı 2 bin 290 TL, 64 MB'lik modelinin fiyatı ise 2 bin 490 TL olarak belirlendi. iPad'lerin ABD fiyatı ise 729-829 dolar arasında değişiyor. İstanbul'daki tüm 3M ile, Afyon, Antalya, Ankara, Kayseri, Malatya, Manisa gibi kentlerde yer alan 5M mağazalarında satışa çıkan iPad'lere özellikle gençlerin ilgi gösterdiğini söyleyen Migros Format Müdürü Cem Tunçay, özellikle sabah saatlerinde mağazaların açılmasıyla büyük taleple karşılaştıklarını kaydetti.

İLK KEZ TAKSİTLİ

iPad'in birçok Doğu Avrupa ülkesinden önce Türkiye'de satışa çıktığını belirten Cem Tunçay şunları söyledi: "Migros'ta satılan iPad'lerin 2 yıl garantisi var. Ayrıca 12 aylık taksit imkanı sunuyoruz. iPad dünyada ilk kez Türkiye'de taksitle satılıyor. 3M ve 5M Migros mağazalarında satışa sunulan iPad'lerin SIM kart kullanımına imkan veren IMEI kayıtları var."

'Malatya Migros'ta çok iPad sattık'

ABD'DE satışa çıkmadan milbinlerce kişinin alışveriş merkezlerinin kapısında sabahladığı iPad nihayet Türkiye'ye geldi. Migros marketlerinde dün satışa çıkan iPad'e müşteri ilgisi büyük oldu. Şirketin Türkiye'ye getirdiği bin adet iPad ilk günden tükendi. Cihazların yarısı sabah saatlerinde satın alındı. Gelecek hafta da ikinci parti bin adetlik siparişi vereceklerini kaydeden Migros Format Müdürü Cem Tunçay, "Yıl sonuna kadar hedefimiz 20 bin adet iPad satmak. Aldığımız bilgilere göre Malatya mağazamızdaki satışlar dikkat çekici" dedi. Tunçay, dün sabah satışa çıkan iPad'lerin büyük bölümünün satışının şirketlerden geldiğini, 20'şer, 30'ar adetlik toplu siparişler aldıklarını kaydetti.

Facebook'um var iPad'im de olsun

Migros'taki iPad reyonunun önünde genci yaşlısı hemen hemen her kesimden insanlarla karşılaşmak mümkün. iPad'leri ilgiyle izleyen kalabalık arasında birisi dikkat çekiyor. 59 yaşındaki emekli Müyesser Çakmak... Müyesser teyzeye "Toruna mı?" diye soruyoruz. "Yok, kendime alacağım" diyor. Evindeki bilgisayardan yakınlarıyla MSN aracılığı ile görüştüğünü ve Facebook kullandığını da söyleyen Müyesser Çakmak, bizden fotoğrafları da yollamamızı istiyor. "Faceook'a koyarım artık" diyen Müyesser Hanım, tanıtım görevsilinden bilgi alıyor. Sonra, "Torunlar da oyun oynar geldiklerinde. Emekli maaşımı çektim alacağım artık" diye konuşuyor.

1 ay sonra fiyatlar ucuzlayacak

Migros'un iPad satışına başlamasıyla ilgili görüşünü aldığımız Apple dağıtıcısı Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, "1 ay sonra veya yaz sonu gibi iPad satışına başlayacağız. Şu anda iPad alan üzülür. Çünkü çok agresif fiyat kampanyası ile satış yapacağız. Üstelik lansmanı yapılmayan ülkede Apple küresel garanti vermiyor" dedi. iPad'in yedek parçasının ellerinde olmadığını, sorun yaşanırsa ürün değişiminden başka şans olmadığını vurgulayan Varlık, "Birkaç bin ürünle bu dağıtımı yapmaya çalışmak riskli. Biz çok agresif fiyatlarla, hem WiFi hem de 3G iPad'in satışını yapacağız. Üstelik küresel garantisi ile ürün satışı yapacağız. Şimdi alan 'niye aldım ki' diye kendine soracak" dedi. Varlık, lansmanın tehlikede olmadığını agresif bir şekilde piyasaya gireceklerini sözlerine ekledi.

Kerim Ülker/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde