'Sözcü’ ifadesini ağustosta vermiş

'Sözcü’ ifadesini ağustosta vermiş

Fehmi Koru’nun geçen yıl ağustos ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan ifadesine dayandırıldığı ortaya çıktı.

'Sözcü’ ifadesini ağustosta vermiş
16px
24px
24.05.2017 08:17
ABONE OLgoogle

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay’ın FETÖ ile ilişkili olduğu iddiasının gazeteci Fehmi Koru’nun geçen yıl ağustos ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan ifadesine dayandırıldığı ortaya çıktı.

Koru, geçen yıl ağustos ayında, “Burak Akbay’ın babası Ertuğrul bana ‘Burak İsviçre’de cemaate ait bir evde yetişti’ dedi” diye ifade verdi.

Burak Akbay'dan Fehmi Koru'ya 'Cemaat evi' yanıtı..

Koru, dün kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda, bu iddiayı Yeni Şafak gazetesinde ‘Taha Kıvanç’ müstear adıyla 2008 ve 2010 yıllarında iki kez yazdığını, 2016’da çıkan ‘Ben Böyle Gördüm–Cemaat’in Siyasetle Sınavı’ kitabında yinelediğini belirtti.

Flaş açıklama: Burak Akbay Gülen evlerinde yetişti

Koru yazısında, “2010’da, yani henüz ortada fol yok yumurta yok iken, ilginç bulduğum bir bilgiyi paylaştığım için bugün suçlanmam tuhaf. Dünyanın her yerinde yaptığıma ‘gazetecilik’ deniliyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde