"Seyahat acentelerinin yarısı gizli iflas içerisinde"

"Seyahat acentelerinin yarısı gizli iflas içerisinde"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 23. dönem başkan adayı Hasan Erdem, sektördeki sorunlara dikkat çekti.

"Seyahat acentelerinin yarısı gizli iflas içerisinde"
16px
24px
16.02.2018 12:34
ABONE OLgoogle

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 23. dönem başkan adayı Hasan Erdem, seyahat acentelerinin yüzde 50'sinin gizli iflas içinde olduğunu söyledi. 

Erdem, TÜRSAB başkan adaylığı, hedefleri ve projelerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "10 bin 400 seyahat acentesinin yüzde 50’ye yakını gizli iflas içinde bulunuyor." dedi. 

Erdem, 10 bin 400 acentenin ulusal düzeyde, teknolojik gelişmelerle rekabet edebilecek portalının bulunmadığını, önemli projelerinden birisinin TÜRSAB’ın konaklama, bilet, destinasyon bankası kurması olduğunu söyledi.   3 bin acente ile görüşen Emin Çakmak TÜRSAB başkanlığına aday

TÜRSAB için güçlü bir e-portal oluşturmayı hedeflediklerini bildiren Erdem, milli "Booking" oluşturmayı istediklerini ifade etti.

THY’nin bilet satışının yüzde 70’ini seyahat acentelerinin karşıladığını belirten Erdem, "THY acentelerden daha düşük fiyatlar anons ediyor. Bu bizim yaşamamızı zorlaştırıyor." dedi.

TÜRSAB’ın en iyi yaptığı şeylerden birinin acente belgesi olduğunu ifade eden Erdem, "2015 seçiminden bu yana 2 yıl geçti, bin 250’ye yakın seyahat acente belgesi satmışlar, her belge karşılığında 40 bin lira alıyorlar. Bin 250 acente demek mevcut acentelere rakip oluşturmak demek. Gelir kaynakları artmıyor, pasta büyümüyor ama pastayı bölüyorsunuz. Bunun acentelere hiçbir getirisi yok. Trabzon’da 25 acente olması gerekirken 145 acente var. Maliyetine satış oluyor. Kimse para kazanamıyor." şeklinde konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde