'Sevgili'ye alınan hidroelektrikler iptal

'Sevgili'ye alınan hidroelektrikler iptal

İş adamları çocuklarına evladiyelik alıyor" haberleri ile gündeme oturan hidroelektrik santral ihalelerinde hava çabuk söndü.

'Sevgili'ye alınan hidroelektrikler iptal
16px
24px
26.05.2011 08:46
ABONE OLgoogle

Mayıs 2010'da "Bir işadamı sevgilisine santral aldı. İş adamları çocuklarına evladiyelik alıyor" haberleri ile gündeme oturan hidroelektrik santral ihalelerinde hava çabuk söndü. 52 mikro hidroelektrik ihalesinin birincisi art arda çekilme kararı aldı.

Birinci olan şirketler maddi ve kanuni yükümlülüklerini yerine getirmeyince Özelleştirme İdaresi'nin talebi üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 250 milyon dolarlık 23 hidroelektrik santrali ihalesinde lisans başvurularını reddetti.

Böylece 7 yatırımcının da yaklaşık 10 milyon dolar teminatı Hazine'ye geçmiş oldu. Kurul, Özelleştirme İdaresi'nin ikincileri bildirmesini beklemeye geçti.

250 MİLYON DOLAR

19 gruba ayrılan, 52 adet hidroelektrik özelleştirilmesi sürecinde yaklaşık 430 milyon dolar gelir elde edilmişti. HES ihaleleri, toplam 613 teklifle yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği özelleştirmeler olmuştu.

Söz konusu ihalelerin açık artırma tur sayısında da 283 turla rekora ulaşılmıştı. İptal edilen santrallerin toplam ihale bedeli ise 250 milyon dolara yaklaşıyor.

Mehmet Nayır/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde