'Sen önce ‘Milli Şefi’nin Hitlervari bıyığına bak!

'Sen önce ‘Milli Şefi’nin Hitlervari bıyığına bak!

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal’ın “Churchill, Hitler" benzetmesine çok sert yanıt verdi

'Sen önce ‘Milli Şefi’nin Hitlervari bıyığına bak!
16px
24px
03.05.2010 08:00
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan dün, CHP lideri Baykal’ın “Churchill, Hitler’e karşı karada, havada denizde mücadele edeceğiz demişti. Biz de bu Anayasa değişikliğine karşı mücadele edeceğiz” sözlerine cevap verdi: “Eğer illa Hitler’e benzetecek bir siyasi figür arıyorsa kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisini Churchill’e, hükümeti de Hitler’e benzettiğini belirterek, “Eğer illa Hitlere benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa, kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Orada Führer’e özenip, kendisine ’Milli Şef’dedirtmiş genel başkanlarının Hitlervari bıyıklarının altından kendilerine gülümsediğini görecekler” dedi. Erdoğan, anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri öncesinde, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Erdoğan’ın sözleri özetle şöyle:

* HİTLERVARİ BIYIKLAR: CHP Lideri son derece çirkin, son derece münasebetsiz bir benzetme de yaparak kendisini Churchill’e, bu ülkenin hükümetini de Hitler’e benzetiyor. Eğer illa Hitler’e benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa, kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Orada Führer’e özenip, kendisine ’Milli Şef’dedirtmiş genel başkanlarının Hitlervari bıyıklarının altından kendilerine gülümsediğini görecekler. Ona baksınlar.

* ÇANAKKALE SAVAŞI’NA BAKSIN: Ak Parti seçimle, milletin oylarıyla, milletin kararıyla iktidara gelmiştir. Vakti zamanı geldiğinde millet emanetini aldığında da milletin hükmüne boynunu eğer ve kenara çekilir. Ama şahsım, CHP liderinin kendisi yerine koyduğu Churchill ile ilgili tarihi bir hususu burada dikkatlerinize sunuyorum. Winston Churchill, 1915’te Çanakkale’de kahraman Mehmetçiğin yüreğini, bedenini, ruhunu ortaya koyarak yaptığı vatan savunmasında tarihin asla unutmayacağı ağır bir mağlubiyet almıştır. Çanakkale’nin geçilemeyeceğini çok ağır zaiyat vererek idrak eden Churchill, Mehmetçik karşısındaki bu ağır hezimet sonrasında İngiltere’de Bahriye Nazırlığından istifa etmek zorunda kaldı. Eğer CHP lideri kendisine Churchill’den örnek arıyorsa buyursun Çanakkale Savaşı’na baksın. Tarihin her döneminde, her yerde başarısız olan bedel öder ve çekip gider. Bunun nadir istisnalarından biri CHP’dir, onun genel başkanıdır. Neredeyse 23 Nisan törenlerinde çocuğa bile koltuğunu bırakmayacak. Hani ne olur ne olmaz, bir oturursa kendisi gibi bir daha hiç kalkmaz diye düşünüyor herhalde.

* BU NE PERHİZ: Allah aşkına, bir siyasi parti, iktidar hevesinden bu kadar uzak alabilir mi? Şu Anayasa sürecinde ortaya koyduğu itirazlara lütfen dikkat edin arkadaşlar. İktidar hedefi olan, iktidara gelmeyi amaç edinmiş bir siyasi parti, asla böyle itirazlarda bulunmaz. Enteresandır, bir yandan ’Abbas yolcudur’diyor, bir yandan ’Ak Parti’nin oy oranları anketlerde düşük çıkıyor’diyor, diğer yandan Anayasa değişikliğine, ’Ak Parti kendisini kurtarmaya çalışıyor, AK Parti iktidar gücünü istismar ediyor’diye itiraz ediyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

* STATÜKOYA ALIŞMIŞLAR: İktidara gelemeyeceklerine öylesine inanmışlar ki, yapılan düzenlemeye ’Ak Parti iktidarda’diye karşı çıkıyorlar. Kendisine iktidara gelme hedefi, seçimde birinci olma hedefi koymayan bir anamuhalefet partisi olabilir mi? Olur, çünkü böyle bir hedef koyarlarsa biliyorlar ki ulaşamayacaklar ve koltukları sallanacak, kendilerinden de hesap sorulacak. Bunlar statükoyu korumaya aşılmışlar. Anamuhalefet rolünü de çok iyi özümsemişler. ’Aman koltuk altımdan gitmesin.’Daha aşağıya düşmemek için mücadele ediyorlar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde