'Reza Zarrab bakana boş bavul vermiş'

'Reza Zarrab bakana boş bavul vermiş'

17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesi hâkim ve savcıların paylaşım sitesi adalet.org’da büyük tartışma yarattı

'Reza Zarrab bakana boş bavul vermiş'
16px
24px
19.10.2014 09:05
ABONE OLgoogle
17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesi hâkim ve savcıların paylaşım sitesi adalet.org’da büyük tartışma yarattı. “Susalım. Konuşursanız paralel olursunuz” tepkisi, “O savcıyı Yargıtay üyesi yapacaklar mı” sorusu ve “Kararı buradan tartışalım” önerisi geldi. Hâkim Kemal Çavdar ise “Demek ki Reza bir bakana gerçekten boş bavul hediye etmiş. Demek ki Reza bir bakana saati ödünç olarak vermiş. Demek ki Reza iyi çocukmuş” diye yazdı.

Diğer tartışmalar şöyle:

SUSALIM... İYİ UYKULAR
- Evren Özmen (Savcı): Allahım verdikçe veriyor. Meslektaşlarımdan ricam, kesinlikle hukuki değerlendirme yapmayın. Yorumlayınca ister istemez dozu kaçırıp suç işleyebilirsiniz.
- Şeref Kaya (Savcı): Dosyada delil kaldıysa dava açılmalıdır. Ama delil kaldığını zannetmiyorum.
- Ahmet Türkeri (Hâkim): Şüpheli vatandaş Rıza olunca ‘mahkeme değerlendirsin’, şüpheli önüne yatılabilecek kadar hatırlı Rıza olunca ya da milletin a.. koyacak kadar pervasız bir işadamı olunca ‘mahkemeye gerek yok’ öyle mi? Bakalım bu kadar açık bir çifte standart uygulamayı da savunan çıkacak mı? Elbette çıkacak. Çünkü herkes biliyor bu bazı hâkim savcılara yapılacak operasyonun ilk adımı ve bunu elini ovuşturarak bekleyen o kadar çok haysiyet celladı kıvrak var ki memlekette. Susalım arkadaşlar susalım. Konuşursanız paralel olursunuz. Paralel görünmektense susmak iyidir diyeceğim ama... Gün gelir size de geometrik bir şekille oluşturdukları kulpu takarlar merak etmeyin. Sessiz kalmanız da kurtarmaz sizi. İyi uykular...

KASALAR, SAATLER YALANMIŞ
- Fikret Aras (Savcı): Takipsizlik kararlarının teknik olarak kesinleşmesi olmaz. Sadece müştekiler için itiraz süresi vardır. Bu dosyada müşteki kamu olduğu için itiraz olmayacak. Karardan çıkan para kasaları saatler hep yalanmış.
- Can Tuncay (Savcı): Kamu davası açmaya yeterli delil olup da takipsizlik kararı veren var ise bu yargı camiasının ayıbıdır. Ama kararı veren Savcı Bey önceden beri tanıdığım yetkin bir hukukçudur. Soruşturma yasal delillerle yapılır. Ergenekon, Balyoz ve bu davalardaki gibi medya algılarıyla değil.       
- Tuncay Demir (Savcı): Bakanlık, HSYK seçimlerinin meyvelerini toplamaya başladı. 
- Yüksel Aytekin (Savcı): İran kadar olaydık bari. Adamlar Reza’nın ortağı Babek Zencani’yi cezaevinde tutuyor ve yargılıyor. Tam komedi ya.
- Mete Kıvrak (Hâkim): Bu ülkede adalet sorunu vardır.

YETMEZ, MADALYA TAKSINLAR
- Elkan Albayrak (Avukat): Yetmez bu kahramanlara, madalya da takmak lazım.
- Saim Dikici (Avukat): Yetmez, Reza bakan olmalı bakan.
- Evren Özmen (Savcı): Ya valla gülmekten zor tutuyorum kendimi. Sadece bir kişinin suçu varmış, onun da ‘yardım toplamaya muhalefetmiş’ suçu.    
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde