"Oyakbank'ı ING yapacağız"

"Oyakbank'ı ING yapacağız"

ING Bank Türkiye CEO'su McCarthy, Oyakbank'ın adını ING olarak değiştireceklerini belirterek "Tüm reklamlarla sadece ING ismini kullanacağız" dedi.

"Oyakbank'ı ING yapacağız"
16px
24px
27.08.2007 05:49
ABONE OLgoogle

ING Bank Türkiye CEO'su McCarthy, Oyakbank'ın adını ING olarak değiştireceklerini belirterek "Tüm reklamlarla sadece ING ismini kullanarak göz aşinalığı kazandırmaya çalışıyoruz" dedi..

Formula 1 İstanbul ayağı, Padok Kulüp'te (Paddock Club) iş dünyasından çok çeşitli isimleri biraraya getirdi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Shell Türkiye Genel Müdürü Canan Edipoğlu, Philip Morris Türkiye Genel Müdürü Turhan Talu, Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, ToyotaSa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'un da aralarında bulunduğu birçok kişi katıldı.

Kişi başına 2 bin 300 Euro maliyeti bulunan ve Formula 1'in pahalı salonları Paddock Club'ların bu yıl gözdesi ING Barings'di. Oyakbank'ı satın alacağı daha önce açıklanan ING Bank Türkiye CEO'su John McCarthy, "Gördüğünüz gibi sadece ING'yi kullanıyoruz. Sadece burada değil, son zamanlarda yaptığımız tüm reklamlarda. Amacımız, kamuoyuna ING'ye göz aşinalığı kazandırmak" dedi ve Türkiye pazarında çok iddialı olacaklarının sinyalini verdi.

Oyakbank'ı satın almak konusunda son aşamaya gelen ING Barings CEO'su John McCarthy BDDK ile ilgili izinleri beklediklerini ve ING Barings olarak faaliyete 1 Ocak 2008'te geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Oyakbank'ın ismini değiştirerek ING yapacaklarını belirten McCarthy, şu anda da zaten imaj reklamlarında ING ismini kullandıklarını bu yıl Türkiye'deki F1'e de özel önem verdiklerini kaydetti.

McCarhy, Global dalgalanmadan hemen önce Oyakbank operasyonunu yapmalarını 'kısmet' olarak değerlendirilen McCarthy, şu an ING Barings olarak bu dalgalanmada herhangi bir riskleri bulunmadığını da sözlerine ekledi. Ulusoy yakın çevresiyle sohbetinde, bankanın satış sürecinde sürpriz beklemediklerini söyledi. ING'nin, yüzde 5'in üzerinde pay sahibi hissedarı olmadığını, New York, Zürih, Tokyo dahil 5 borsada işlem gördüğünü anlattı. Sık sık bankayı neden sattığı sorularına muhatap olan Ulusoy, "Yüzde 2.5 pazar payı ile ne kadar rekabet edebilirsiniz?" mesajı verdi.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde