'Oral seks' kadın siyasiyi utandırdı

'Oral seks' kadın siyasiyi utandırdı

Fransa'nın eski Adalet Bakanı Rachida Dati, enflasyonla oral seksi karıştırınca özür dilemek zorunda kaldı.

'Oral seks' kadın siyasiyi utandırdı
16px
24px
28.09.2010 08:45
ABONE OLgoogle

44 yaşındaki eski Adalet Bakanı ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Dati pazar günü Europe 1 radyosundaki söyleşi sırasında büyük bir hata yaptı.

Dati, deniz aşırı yatırım fonlarının ekonomik belirsizlik döneminde vurgun yapmasıyla ilgili bir soruyu yanıtladığı sırada dilinin sürçmesi sonucunda şunu söyledi:

"Bazılarının fellatio'nun (oral seksin) neredeyse var olmadığı bir dönemde yüzde 20 ya da 25'lik geri dönüş beklediklerini görüyorum" dedi.

Fransızcada fellatio ve İngilizcede ‘fellation’ olarak ifade edilen oral seks, fonetik olarak enflasyon (inflation, her iki dilde de aynı) kelimesine çok benziyor.

Dil sürçmesi nedeniyle Facebook'taki sayfasında özür dileyen Dati, "Bu tür programlarda çok hızlı konuştuğunuzda bu tür şeyler oluyor. Ne yazık ki böylesine ciddi bir konuda söylenenlerden akılda kalan tek mesaj bu oldu" diye yazdı.

Dati, dünyaya getirdiği ve babasını hala açıklamadığı kızı nedeniyle uzun bir süre medyanın en öncelikli gündemlerinden biri haline gelmişti. Babanın Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. First lady Carla Bruni ile aralarında ciddi bir çekişmenin yaşandığı iddiaları da sık sık ortaya atıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde