'Önümüzdeki hafta herşey normale döner'

'Önümüzdeki hafta herşey normale döner'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan düzenlediği bir basın toplantısıyla Merkez Bankası'nın faiz ve döviz kararlarını değerlendirdi.

'Önümüzdeki hafta herşey normale döner'
16px
24px
05.08.2011 15:54
ABONE OLgoogle

Kararları yerinde ve doğru bulduğunu söyleyen Çağlayan şöyle konuştu "Kararlar doğru ve yerinde, zamanlama da çok önemli. Şu an da Avrupa'da olan, geçmişte görülmeyen bir rehavet ve alınmış olan kararlarda geç kalınması mevcut ateşi söndürmeye yetmiyor.

Ben çok fazla bir karamsar bir yapı içinde değilim. 2009'da tüm ülkeler böyle küresel bir krize hazır değillerdi, tüm ülkeler hazırlıksız yakalandı. 2009 küresel krizi herkese ders oldu.

Biz hükümet olarak mevcut duruma son derece hazırlıklıyız. Ben diğer ülkerlin de 2009'da olduğu kada hazırlıkısız olmadığı kanısındayım. Mevcut durum 2009'dan daha kolay bir şekilde atlatılacaktır.

Merkez Bankası'nın bugün ve dün aldığı karar yerindedir. Önümüzdeki haftadan itibaren normal, gelmesi gereken denge de gelecektir

Toplumumuzda beklentiler borsa ve dövizle ölçülür oysa ölçüt reel ekonomidir. Dolardaki artış ilk defa görülmüyor, son 10 yılda iniş çıkışlar olmuştur. Bu konuda bir panik söz konusu değil ama tabi şirketler ve vatandaş kendisini buna göre düzenlemelidir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde