'Öleyim de görmeyeyim' dedi cenazesi dava saatine denk geldi

'Öleyim de görmeyeyim' dedi cenazesi dava saatine denk geldi

Vefat eden işadamı Hasan Süzer'in, Kentbank'ta zimmetine para geçirdiği iddiasıyla açılan ve bugün görülecek olan duruşması için "Öleyim de bugünleri görmeyeyim. Bunca yıldır boğazımdan haram lokma geçmedi." dediği öğrenildi. Süzer yaşasaydı..

'Öleyim de görmeyeyim' dedi cenazesi dava saatine denk geldi
16px
24px
08.11.2005 00:00
ABONE OLgoogle

İşadamı Hasan Süzer'in ölmeden önceki son dileği 'acı bir tesadüf eseri' gerçek oldu. Önceki gün 79 yaşında hayatim kaybeden işadamı Hasan Süzer'in, Kentbank'ta zimmetine para geçirdiği iddiasıyla açılan ve bugün görülecek olan duruşması öncesi çok üzüldüğü ve "Öleyim de gitmeyeyim" dediği öğrenildi.

Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer'in babası olan Hasan Süzer'in de adı Kentbank davasına karışmıştı. Süzer'in ölmeden önceki günün sabahı, "Ben hayatımda bir kez karakola gitmemiş adamım. Boğazımdan haram lokma geçmedi. Simdi zimmetime para geçirdiğim iddiasıyla mahkemeye çağırıyorlar. Keşke ölsem de bu davaya gitmesem" diye konuştuğu belirtildi. Süzer bu konuşmayı yaptıktan birkaç saat sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Cenaze ile mahkeme aynı saate geldi

Aynı acı tesadüf bugün de kendini gösterdi. Süzer'in "Öleyim de gitmeyeyim" dediği duruşma ile cenazesi aynı saate denk geldi. Bugün Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından defnedilecek olan Süzer'in aynı saatlerde Sultanahmet Adliyesi'nde de'zimmetine para geçirdiği iddiasıyla'açılan davası başlayacak.

Hasan Süzer'in bir süredir rahatsız olan ve tedavi gören oğlu Mustafa Süzer'in sağlık durumuyla ilgili olarak da büyük üzüntü duyduğu kaydedildi. Süzer'in yakın çevresine, "Kentbank yüzünden hastalandı" dediği oğlunun geçtiğimiz günlerde rahatsızlığının tekrarlaması üzerine sıkıntılı günler geçirdiği belirtiliyor.

Eski konağı restore edip etnografya müzesi yaptı

Hasan Süzer, 1926 yılında Malatya'nın Akçadağ Güneşli köyünde doğdu. 1928 yılında babası Ali Süzer, annesi Cennet Süzer, ablası ve kardeşi ile Malatya'dan Gaziantep'e göç etti. 1953'te iş hayatına atılan Süzer, züccaciyelikten kolonya imalatçılığına, halıcılıktan beyaz eşya satıcılığına kadar pek çok iş yaptı. 1977 yılının sonlarında Pera Palas Oteli'nin de bulunduğu İstanbul Otelcilik ve Turizm Ticaret A.Ş'nin hisselerini alarak 12 Ocak 1978'te şirketin yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Malatya Eğitim Vakfı, Malatya İnönü Üniversitesi Vakfı kurucu üyeliği, Yaşama Sevinci Özürlüler Spor Kulübü'nün Başkanlığı, Gaziantepliler Derneği Başkanlığı, Türk Kalp Vakfı kurucu üyeliği yapan Hasan Süzer, Gaziantep'te bir konağı satın alarak burayı etnografya müzesine çevirmişti. Süzer, 5 yıl önce 25 milyon dolar yatırımla kurduğu Alaçatı'daki Süzer Paradise Oteli'ni de geçen yıl 10 yıllığına Vural Öger'e kiralamıştı.

Aylin Löle/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde