'Numune Hastanesi’nin Medipol Üniversitesi’ne devredildiğine ilişkin duyum aldık'

'Numune Hastanesi’nin Medipol Üniversitesi’ne devredildiğine ilişkin duyum aldık'

Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, hastanenin Medipol Üniversitesi’ne devredileceğine ilişkin duyumlar aldıklarını belirterek, “Sağlık Bakanlığı ivedi olarak kamuoyuna açıklamak durumunda” dedi.

'Numune Hastanesi’nin Medipol Üniversitesi’ne devredildiğine ilişkin duyum aldık'
16px
24px
01.10.2019 14:07
ABONE OLgoogle

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Numune Hastanesi, şehir hastanesine kurban edilerek kapatıldı. Kentliler yürüyerek ya da tek ulaşım aracı ile kolayca ulaşacakları hastanelerini kaybettiler.

Cumhuriyetin sağlıklı toplum hedefiyle, Sağlık Bakanlığı’nı kucaklayan Sıhhiye Meydanı ve çevresindeki hastanelerle şekillenen sağlık mekanları, kentin ana omurgası, Cumhuriyet’in temsil aksı üzerinde şekillenerek, cumhuriyetin sağlıklı topluma ulaşma ve toplum için bir rejim inşa etme idealinin karşılığı olarak şekillendi. Hasta adam Osmanlı’dan sağlıklı toplum cumhuriyete geçişi hatırlatan en önemli yerleşke olan sağlık yerleşkesi, şehir hastanelerinin açılması ile özgünlüğünü yitiriyor. Ankara Numune, Sağlık Bakanı'na ait Medipol'e mi veriliyor?

Toplum, müşteri olarak görülen, kent merkezlerinden uzak, altyapısı yetersiz, yer seçimi yanlış, insanın içerisinde kaybolacağı, başka bir deyişle sağlığına kavuşma sürecinde sağlığını kaybedeceği, hasta topluma gidişin mekânsallığı olan şehir hastanelerine mahkum ediliyor” diye konuştu.

'MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ’NE DEVREDİLDİĞİNE İLİŞKİN DUYUM ALDIK' 

Kapatılan kamu hastanelerinin peşkeş çekildiğini söyleyen Candan, “Numune Hastanesi’nin Medipol Üniversitesi’ne devredildiğine ilişkin duyum aldık. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Sağlık Bakanlığı ivedi olarak kamuoyuna açıklamak durumunda. Numune Hastanesi ile ilgili tasarruf nedir, Numune Hastanesi Medipol’e devredildi mi? Önce tarihi Ankara Garı yerleşkesinin bir bölümünü Medipol Üniversitesi’ne devrettiler, sonra Atatürk Orman Çiftliği arazisinden 555 bin metrekare alanı devrettiler, şimdi sırada Numune Hastanesi mi var? Cumhuriyetin değerlerinin yağmalanmasına, ranta kurban edilmesini reddediyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde