'Milletin .... koyan müteahhit'ten İzmirlilere konut ..

'Milletin .... koyan müteahhit'ten İzmirlilere konut ..

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun 2. dalgası olan 25 Aralık'ta gözaltına alınan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz tapelerde yer alan “Bu milletin a.ına koyacağız” sözlerini kabul etmişti..

'Milletin .... koyan müteahhit'ten İzmirlilere konut ..
16px
24px
23.02.2018 13:13
ABONE OLgoogle

İnternete düşen Yolsuzluk tapelerinde ismi geçen ve 'Bu milletin a... koyacağız' diyerek büyük tepki çeken işadamı Mehmet Cengiz İzmirlileri konut sahibi yapacak. Şirket, 700 milyon lira bütçeli 366 konutluk Livin’İzmir projesini satışa çıkardı

İstanbul üçüncü havalimanı'nın müteahhitlerinden Cengiz İnşaat'ın 'ilk markalı' konut projesi Livin'İzmir, İzmir Mavişehir'de satışa çıktı. Diğer projelerden farklı olarak kaba inşaat bittikten sonra satışa çıktıklarını dile getiren Cengiz İnşaat Gayrimenkul Yatırım Koordinatörü Mehmet Cengiz, "İzmir sosyo-ekonomik açıdan oldukça güçlü. Büyüdüğüm şehre hizmet edebilme fırsatını bana sundukları için aileme teşekkür ederim" dedi.

METREKARESİ 8 BİN LİRA

Projede, 31 kat olarak inşa edilen ve Körfez manzarasına hâkim dikey yaşam sunan bir kule bloku ve 3 ila 7 arasında değişen katlarda inşa edilen 7 adet konut bloku bulunuyor.

MEHMET CENGİZ NE DEMİŞTİ?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyounun 2. dalgası olan 25 Aralık'ta gözaltına alınan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, "Milletin a... koyacağız" dediği küfürlü konuşmalarının yer aldığı tapelere ilişkin, "O cümlelere baktığımızda elbette çok da hoşuma giden şeyler değil. Bunu hazırlayan ön yargılı kişilerin bile fezlekede ‘rakip firmaları kastetmektedir’ dedikleri bir konuşmayı diğerine ekleyerek, millete yönelik bir hakaret olarak sunmaları şahsımı kamuoyu önünde itibarsızlaştırma, hedef gösterme faaliyetinin bir parçasıdır" demişti.

GEÇEN SENE KAMUDAN DAVETLE 3 MİLYARLIK İHALE ALMIŞTI

Çiğdem Toker Cumhuriyet'teki köşesinde Cengiz İnşaat’ın, 2017 yılı boyunca aldığı davetli ihalelerin 3 milyar TL’ye yaklaştığını yazmıştı. . havalimanını üstlenen beş şirketten biri olan Cengiz’in geçen sene aldığı bu projeleri hatırlayıp listelemekte kamu yararı var: 

792.9 milyon TL – T26’nın açılmamış kısmıyla YHT hattına bağlanması (İçtaş ile) 
891.6 milyon TL – Bandırma-Bursa- Ayama-Osmaneli demiryolu 
607.3 milyon TL – Kastamonu - Çankırı yolu 
527.4 milyon TL – Trabzon- Aşkale Köstere Deresi 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde