'Migros'u kaçırdım pişmanım geleceğim'

'Migros'u kaçırdım pişmanım geleceğim'

2008'de Migros'u elinden kaçıran Hırvat devi Agrokor, Türkiye'den vazgeçmiyor.

'Migros'u kaçırdım pişmanım geleceğim'
16px
24px
15.10.2013 10:28
ABONE OLgoogle

2008'de Migros'u elinden kaçıran Hırvat devi Agrokor, Türkiye'den vazgeçmiyor. Agrokor'un patronu Todoric, "Migros'u alamadığıma pişmanım. Ama Türkiye'de bir zinciri alacağım" dedi

 Türk perakende sektöründe hızla artan rekabet, satın almaları da beraberinde getiriyor. Yıldız Holding'in peşpeşe alımlarıyla yeniden şekillenen sektörde yabancı ilgisi hâlâ sürüyor.

2008'de vitrine çıkan Migros'la anlaşmanın eşiğinden dönen Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük perakende zinciri Agrokor, Türkiye'ye girmekte ısrar ediyor. 60 bin çalışanıyla eski Yugoslavya bölgesinin en büyük özel sektör kuruluşu da olan Agrokor'un patronu Ivıca Todoric, Türkiye ısrarını ise "pişmanım" diyerek özetledi.

ABD'li dünyaca ünlü kamu fonu Blackstone ile Migros'a 2 milyar euro teklifte bulunan Todoric, "Önümüzdeki dönemde Londra Borsası'na açılacağız. Buradan gelecek parayla da Türkiye ve Rusya'da satın alma bütçemizi hazırlayacağız" diye konuştu.

ENFLASYONDAN KORKTUK

 Migros'la ilgili verdiği karardan pişman olduğunu söyleyen Todoric, "Bazı danışmanlık firmaları ve bizimkiler Türk Lirası ve Türkiye'nin enflasyonundan korktu. Bu nedenle pazara giremedik. Görüyoruz ki Migros oldukça başarılı oldu" dedi.

 YABANCI ORTAKLA BİRLİKTEYİZ

Türkiye ilgili olarak, "Yabancı ortağımızla satın alma yapacağız" diyen Todoric, iş hayatına çiçekçilikle başladı. Kurduğu Agrokor, 5 milyar euroluk dev haline geldi.

Kerim Ülker/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde