'Merkez Bankası'nın faiz artırma ihtimali yükseldi'

'Merkez Bankası'nın faiz artırma ihtimali yükseldi'

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu ay yapılacak olan toplantısında faiz artırması bekleniyor...

'Merkez Bankası'nın faiz artırma ihtimali yükseldi'
16px
24px
18.04.2018 13:59
ABONE OLgoogle

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu ay yapılacak olan toplantısının çok önemli olacağını, faiz artırım ihtimalinin arttığını söyledi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Deriner, TCMB'nin bu ayki toplantısına dair şunları söyledi:

"Ben faiz artışı ihtimalinin arttığını düşünüyorum, ama ne kadar gelecek? 25 baz puanlık faiz artışının yeterli olacağını düşünmüyorum. Belki sadeleşmeye gidilebilir. Eğer sadeleşmeye giderse daha az artırımla bu işin altından kalkabilir."

'KUR, 4.20'LERİN ÜZERİNİ GÖREBİLİR'

Deriner, TCMB'nin faiz artırmaması durumunda kurun yükselebileceğini belirterek "Hiç faiz artışı olmazsa kurun nereye gideceğini kestirmek mümkün değil. Belki 4.20'leri veya üzerini görebiliriz. Bu toplantı herkesin yakından takip edeceği bir toplantı olacak" ifadesini kullandı. 

Deriner dövizin düşmesi ve piyasaların rahatlaması için güven ortamının sağlanması gerektiğine, tek başına Merkez Bankası'nın adımlarının yeterli olmayacağına da dikkat çekti. 

TCMB toplantısı 25 Nisan'da gerçekleşecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde