"Meclis pavyonu andırıyor"

"Meclis pavyonu andırıyor"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Meclis'in yeni bir binaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Meclis pavyonu andırıyor"
16px
24px
24.05.2017 12:58
ABONE OLgoogle

 TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milletvekillerine vereceği iftar programı için gönderdiği davetiyenin ekinde Meclis kampüsünde başlatılan inşaat ve tadilata ilişkin bilgiler vererek "57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Muhakkak ki Gazi Meclisimiz devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır" ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 14 Haziran Çarşamba günü milletvekillerine verilecek iftar yemeği için davetiye gönderdi. Davetiyede iftar yemeğine Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanının da katılacağı, 7 Haziran'da ise sadece kadın milletvekillerine bir iftar yemeği verileceği bildirildi.

İsmail Kahraman, Meclis kampüsünde 10 ay önce başlatılan inşaat, tamir ve tadilat işleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Genel Kuruldaki kulisler yenilendi. Üst balkonlar yeniden düzenlendi. Başkanlık Divanı salonu genişletildi. Sığınak olarak bilinen mekanlarımız yeniden inşa edildi. Ana bina ile, yıkılan A-B Blokları arasındaki alanların altında günümüz şartlarında ve sivil normlarına uygun toplam salonu da olan bir sığınağın yeniden inşası planlanmaktadır. Hanımlar için 350 kişilik bir mescit inşa edildi. Kulislerde alttan ısıtmalı kış bahçeleri inşa edildi. Bildiğiniz gibi mescit ana binamızın projesi 1937 yılında yapılmıştır, harp ve mali imkansızlıklar sebebiyle inşaat 1960 yılında tamamlanmıştır. 57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Muhakkak ki Gazi Meclisimiz devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır. Zaman içinde böyle bir binanın gerçekleşmesi temennisiyle nice mübarek günlere; sağlık, sıhhat, afiyet içinde hayırlı çalışmalara ve başarılara ulaşmanızı dilerim."

ÖZEL'DEN TEPKİ: PAVYON GİBİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği yazıya işaret ederek şöyle dedi:
“Meclis Başkanı, Meclis ile ilgili yerleşkeleri ile ilgili yaptığı birtakım tadilat çalışmaları, imar çalışmaları ile ilgili bilgiler veriyor. Kimseye sormadan yapıyorlar. Ortaya çıkan tablo ortada. Kulislere bakıyorsunuz zevksiz döşenmiş bir otel lobisi. Bir SPA merkezinin dinlenme kısmı. Ya da böyle neon ışıklarıyla pavyonları andıran bir görüntü var. Utanılacak bir hale geldi. İhtiyaçlara cevap vermiyor, burayı da yıkıp yenisinin yapılmasını temenni ediyormuş beyefendi. Akıl alır gibi bir şey değil. Yaptıkları AVM ortada. Milletvekillerinin oturduğu bina ortada.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde