'Kuleli binası Arabistan Kralı'na satıldı' iddiası

'Kuleli binası Arabistan Kralı'na satıldı' iddiası

İddiaya göre, Kuleli Askeri Lisesi binası ve yerleşkesiyle birlikte, Suudi Arabistan Kralı'na satıldı.

'Kuleli binası Arabistan Kralı'na satıldı' iddiası
16px
24px
01.08.2016 16:06
ABONE OLgoogle
TSK içindeki bir grup askerin darbe girişiminin ardından OHAL kararnamesiyle kapatılan askeri okullar hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Kuleli Askeri Lisesi binası ve yerleşkesiyle birlikte, Suudi Arabistan Kralı'na satıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin 15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunmasının ardından, Türkiye genelinde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. OHAL ilanının ardından kanun hükmünde kararname ile askeri okullar kapatıldı.

İstanbul'daki askeri okullar arasında bulunan Kuleli Askeri Lisesi, kentteki en değerli arazilerden birine sahip. İstanbul Boğazı'na neredeyse sıfır konumda bulunan okulun binası hakkında çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Parlamento Haber isimli internet sitesinin iddiasına göre, Kuleli Askeri Lisesi'nin bulunduğu arazi ve bina, 2012 yılında Suudi Arabistan kraliyet ailesine satıldı. Tam 4 yıl önce gerçekleşen bu satışla birlikte, ekonomiye sıcak para girişi sağlandı.

İddialar hakkında hükümet kanadından henüz bir açıklama gelmedi..

Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde