'Krizden fırsat doğar' palavra

'Krizden fırsat doğar' palavra

Ümit Zaim, “krizlerden fırsat doğar” sözüne palavra dedi sonra da iddialı açıklama yaptı

'Krizden fırsat doğar' palavra
16px
24px
14.11.2008 14:52
ABONE OLgoogle

Derimod'un hazır giyimde başlattığı 3 yıl garanti uygulamasının tanıtım toplantısında konuşan Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, küresel krizden etkilenmemenin imkanız olduğunu ifade ederken, AVM sahiplerinin bu durumu görmezden gelmemeleri gerektiğini söyledi.

AVM'ler sayesinde bu kadar büyüdüklerini kaydeden Zaim, “AVM'lere bizi kimse zorla sokmadı, kendimiz girdik, ancak kriz ortamında farklı bir yaklaşım bekliyoruz. İstediğimiz gayet doğal bir şey, çünkü aynı gemide yol alıyoruz, beraber kıyıya varmak istiyoruz” diye konuştu.

DERİMOD DERİDE 3 YIL GARANTİ DÖNEMİNİ BAŞLATTI
Krizden kayıpsız çıkmanın yolunu “müşteriye odaklanma” sistemiyle gördüklerini kaydeden Zaim, bu anlamda 3 yıl garanti uygulamasını başlattıklarını söyledi. Zaim, hazır giyim sektöründe ürün satıldıktan sonra müşteri ve marka arasındaki ilişkinin bittiğine değinerek, bu anlayışı değiştirip, hazır giyim sektöründeki alışkanlıkları değiştireceklerini vurguladı. Birçok markanın kriz ortamında fiyat indirimlerine gittiğini hatırlatan Zaim, bu anlayışın değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Yalnızca deri ürünlerde geçerli olacak olan 3 yıl garanti uygulamasının önemine işaret eden Zaim, “Amerika ve Avrupa'da birçok ülke nasıl mevduata sınırsız güvence veriyorsa, biz de deride 3 yıl garanti dönemini başlatıyoruz” diye konuştu.

Söz konusu uygulamayı kriz olduğu için açıklamadıklarını da belirten Zaim, “Diğer hazır giyim markaları da böyle bir yaklaşım içinde olmalı. Türk insanının buna ihtiyacı var. Bu bir para işi değil, ürettiğin ürüne sahip çıkma felsefesidir” dedi.

“KRİZLERDE FIRSAT DOĞAR PALAVRASI BİR KENARA BIRAKILMALI"
Küresel mali krizin Türkiye'de de yavaş yavaş etkisini göstermeye başladığını ifade eden Zaim, “krizlerden fırsat doğar” palavrasının bir kenara bırakılması gerektiğini vurguladı.

Zaim, gelecek tasarımı yapanların, değişimi görenlerin krizde fırsat yaratabileceğinin altını çizerek, şöyle dedi:
“Pek çok marka kriz indirimi yapıyor. Etrafta yüzde 30, yüzde 50 indirim ilanları ya da bir alana ikinci bedava gibi uygulamaları hepimiz görüyoruz. Burada, artık kara bakılmaz. Başa baş veya az zararla bu zor dönemi atlatma çabası önemlidir. Bunun tersi bir yaklaşımla devam etmek, artık doğru değildir.”
Kriz ortamlarında Derimod'un da zararına indirimler yaptığını söyleyen Zaim, garanti belgesi uygulamasının maliyetinin, bu indirimler kadar fazla olmadığını ifade etti.
Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, 50 mağazalık bir firma olduklarını kaydederken, "Önümüzdeki sene 2-3 mağaza açmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde