'Kiramı, aidatımı ödeyemiyorum' demişti: Türk kozmetik devi Fransızlara satılıyor

'Kiramı, aidatımı ödeyemiyorum' demişti: Türk kozmetik devi Fransızlara satılıyor

Türkiye'nin önde gelen kozmetik firmalarından Tekin Acar Kozmetik Mağazacılık Ticaret. A.Ş. Fransız Sephora Kozmetik A.Ş.'ye satılıyor...

'Kiramı, aidatımı ödeyemiyorum' demişti: Türk kozmetik devi Fransızlara satılıyor
16px
24px
18.04.2017 11:07
ABONE OLgoogle

Taraflar konu ile ilgili Rekabet Kurumu'na başvurdu. Kurum'un da onay vermesi ile birlikte hisse devir işlemi tamamlanmış olacak.

Bugün Tekin Acar'ın 40’ı İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere toplam 73 mağazası bulunuyor. Birçok markanın parfümeri ürünlerinin satıldığı mağaza zincirindeki ürünler doğal olarak ithal. Haliyle kurlardaki yükselişten olumsuz etkilenen bir yapıya sahip.

Kozmetik devi mağazalarını kapattı, AVM kontratlarını iptal etti

Tekin Acar, geçtiğimz Ocak ayında, kurlardaki artış ve ek vergilerden olumsuz etkilendiğini açıklamış "İlk defa kiramı, aidatımı, maaşları ödemede zorlanıyorum. Başka işten kazandığım ne kadar varlığım varsa hepsini satıp bu işe koydum, sermaye artışı yaptım ama yetmiyor. Ben de George Soros değilim, benim için de buraya kadar" demişti.

Tekin Acar küçülmeye devam ediyor, 18 mağazasına kim talip oldu?

Tekin Acar Cosmetics, 1979 yılında Ankara Kızılay Onur Çarşısı’nda, 16 metrekarelik mağazanın bir bölümünde parfüm ticareti yapmak üzere kuruldu. Tekin Acar, zaman içinde büyüyerek sektörün önde gelen oyuncularından biri konumuna yükseldi.

Şirketin, önemli bir kısmı İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 73 mağazası bulunuyor.

Fransız Sephora’nın dünyanın birçok noktasında mağazaları bulunuyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da toplam 28 mağazası bulunuyor. 

Sephora, bu satın alma ile mağaza sayısını bir anda 100'ü aşmış olacak...

Aynı zamanda Kategori Mağazacıları Derneği Başkanı olan Tekin Acar geçtiğimiz hafta Para Dergisi'nin 18 mağazasını Sephora’ya satacağı yönünde haberle gündeme gelmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde