'Kimse Yok Mu Derneği'ne şok

'Kimse Yok Mu Derneği'ne şok

Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisi kaldırıldı

'Kimse Yok Mu Derneği'ne şok
16px
24px
02.10.2014 16:03
ABONE OLgoogle
Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisi, Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırıldı. Dernek Başkanı İsmail Cingöz, kendilerine ulaşan yardım toplama yetkisinin durdurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını Twitter hesabından paylaştı.

İstanbul Valiliği’nden derneğin merkezine iletilen kararda, “Merkezi ilimizde olmak üzere faaliyet gösteren Kimse Yok Mu Dayanışma ve Kaynaşma Derneği’nizin 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6. Maddesi kapsamında, izin almadan yardım toplayabilen kuruluşlardan sayılmasına ilişkin 06.02.2007 tarihli ve 2007/11683 sayılı Bakanlar Kurulu kararı, 22.09.2014 tarihli ve 2014/6812 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlükten kaldırılmıştır” denildi.

Arınç ne söylemişti?

30 Eylül'deki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kimse Yok mu'nun 'kamu yararı' hakkının kaldırılacağına ilişkin haberlere, "Böyle bir kararın imzalandığını ben duymadım" diye cevap vermiş ve "Dün verdik, bugün alıyoruz gibi bir karar alma olmaz" demişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde