''Karım, 86'lık eski Bakan ile yaşıyor, bizi boşayın''

''Karım, 86'lık eski Bakan ile yaşıyor, bizi boşayın''

Emekli Tümamiral İlker Güven, eşi Sunahanım Güven'in hangi bakanla birlikte olduğunu açıkladı

''Karım, 86'lık eski Bakan ile yaşıyor, bizi boşayın''
16px
24px
21.04.2010 15:20
ABONE OLgoogle

Son dönemde çeşitli iddialarla gündeme gelen emekli Tümamiral İlker Güven'in, CHP'li eski bakan-Cumhuriyet yazarı Orhan Birgit'le yaşadığını iddia ettiği eşi Sunahanım Güven'e açtığı boşanma davasının görülmesine devam edildi.

Ankara 8. Aile Mahkemesindeki duruşmaya, Emekli Tümamiral İlker Güven, avukatı İhsan Şahabettin Örsal ile Sunahanım Güven'in avukatları Kürş at Karacabey ve Kudret Çöçü katıldı.
Güven'in avukatı Örsal, Sunahanım Güven ile ilgili son dönemde bazı iddiaların basında yer aldığını ifade ederek, bu durumda Sunahanım Güven lehine tazminat ve nafakaya hükmedilmemesi gerektiğini kaydetti.

"Sunahanım Güven'in şu anda bir başkasının evinde, onun soyadını taşıdığını" söyleyen Örsal, bu durumda müvekkilinin, Sunahanım Güven'e verdiği aylık bin TL tutarındaki önlem nafakasının kaldırılmasına, bugüne kadar ödenen nafakanın faiziyle geri ödenmesine ve tarafların evliliklerinin yürümeyeceğinden boşanmalarına karar verilmesini talep etti.

İlker Güven ise mahkemeye, Sunahanım Güven'in bir başkasıyla yaşadığı iddiasına yönelik belge sunarken, Sunahanım Güven'in avukatları ise bu belgeyi reddetti.

Avukat Karacabey, müvekkilinin İlker Güven ile evlilik birliğinin henüz sonlanmadığını belirterek, "Söz konusu seyahat, 86 yaşında, kamuoyunca bilinen saygın bir insanla seyahatinden ibarettir. Henüz evlilik birliği sonlanmamışken böyle bir seyahatin aşk ilişkisi gibi tasvir edilmesi, müvekkilimin kişilik haklarına saldırı niteliğindedir. Asıl mağdur olan müvekkilimdir" diye konuştu.

Hakim Eray Karınca, önlem nafakasının kaldırılması talebini reddederken, bazı eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Emekli Tümamiral Güven, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin önlem nafakasının kaldırılması yönündeki taleplerini reddettiğini belirtti. Nafakanın kendisini rahatsız ve mağdur ettiğini söyleyen Güven, "Gerçekler ortaya çıkacak. Güneş balçıkla sıvanmaz" dedi.

Davalarının yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini anımsatan Güven, davanın uzun sürdüğünü ifade ederek, "Bu, Türk yargı sisteminin modernizasyonunda herhalde ele alınacaktır" diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde