Karamehmet, petrol zengini hangi ülkeyi istiyor?

Karamehmet, petrol zengini hangi ülkeyi istiyor?

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, hangi ülke ile yakından ilgileniyor

 Karamehmet, petrol zengini hangi ülkeyi istiyor?
16px
24px
19.07.2012 12:46
ABONE OLgoogle

 Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, ''Afrika'nın tümünde petrol ve doğalgaz arama ve enerji yatırımları ile yakından ilgileniyoruz'' dedi.

      Karamehmet, katıldığı Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Türkiye-Gabon İş Forumu'nda, soruları yanıtladı.

      Afrika'nın tümünde petrol ve doğalgaz arama ve enerji yatırımları ile yakından ilgilendiklerini belirten Karamehmet, ''Fildişi Sahili ve Fas'taki (proje) yeni açıklandı. Gabon'la ve Mozambik'le de ilgiliyiz. Bütün Afrika ile ilgileniyoruz. Sudan'da politik konular var. Onunla da ilgiliyiz. Fırsatlara bakıyoruz'' dedi.

      Karamehmet, Gabon'da gaz ve petrolle ve arama faaliyetleri ile ilgilendiklerini bildirdi.
      
    ''Gabon'a gitmek isterim, yurt dışına çıkamıyorum''
    
     Gabon'a en kısa zamanda ziyarette bulunmak istediğini belirten Karamehmet, ''Gabon'a gitmek isterim fakat şu anda ben yurt dışına çıkamıyorum mahkemeden dolayı... Orada çok fırsatlar var. Başka işler de var oralarda. Sadece petrol değil, jenaratör, elektrik üretimi, otobüs, kamyon, askeri araçlar, inşaat makineleri hep ilgi alanımızda'' dedi.

      Başka ülkelerde de enerji projelerinin bütün hızıyla devam ettiğini belirten Karamehmet, Afrika'nın enerji projeleri açısından fırsatlarda dolu olduğunu söyledi. Karamehmet, ''Irak'ta enerji projelerinde ortak olduğumuz bir şirket var. Fas ve Fildişi'nde bir şirket satın aldılar, ondan dolayı oradayız. Genel Enerji olarak Kolombiya'da Türkiye Petrollerı ile ortak bir şirketimiz var. Biz orada küçük ortağız. Türkiye Petrolleri yüzde 51 ortaklığa sahip. Biz yüzde 40 ortağız. Yüzde 9 da Kolombiyalı bir şirkete ait. Afrika'da Gabon'dan başka (enerji projeleri) ile ilgilendiğimiz Mozambik, Uganda ve Sudan var'' dedi.
      
    ''Turkcell'de haklıyız''
    
     Turkcell'de yönetim ve ortaklık yapısı ile ilgili uzun süredir gündemde olan ortaklar arası anlaşmazlıkla ilgili olarak Karamehmet şunları kaydetti:

      ''Turkcell'deki son durum, genel kurul yapılmadı. SPK atama yapmıyor 'sizin verdiğiniz üyelerden hangisi tarafsızsa onu seçiyor, bunu kabul ediyorum' diyor. Süreç esasında bizim Londra'daki mahkememizin sonunda belli olacak. Herkes ümitli. Biz ümitliyiz. Haklıyız diye düşünüyoruz'' dedi.
      
     Başkent Doğalgaz'da kayıp kaçak..
    
     Karamehmet, Başkent Doğalgaz ihalesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Karamehmet, Başkent Doğalgaz'ın kayıp kaçak verilerinin doğru olmadığını söyledi.

      Mehmet Emin Karamehmet, ''Biz ödeyemeyince, şimdi yeniden ihaleye çıkacak. Ama kayıp kaçak oranı gibi veriler çok doğru değil. Yenisinde o fiyatı bulur, bulmaz bilmiyorum. O verilerde şirketten alınmış. Özelleştirme idaresi ona göre veriyor'' dedi.

Hülya Erten/AA

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde