"İthal et yemek caiz mi?"

"İthal et yemek caiz mi?"

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan, ithal tartışmalarına cevap verdi..

"İthal et yemek caiz mi?"
16px
24px
06.05.2010 12:16
ABONE OLgoogle

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan, "Dinimizce etlerinin yenmesi helal olan hayvanlar, nerede yetişirse yetişsin, İslâmiyet'in öngördüğü şartlarda kesilmesi halinde yenmesinde dinen sakınca yoktur" dedi.

Prof. Dr. Aktan, 'et ithalinin dinen uygun olup olmadığı' yönündeki sorusunu yanıtlarken, hayvanların Türkiye'ye canlı olarak getirileceğini ve burada kesileceğini belirterek, bu durumda bir sorun yaşanmayacağını bildirdi.

İslam'ın yenilmesini uygun gördüğü ve görmediği hayvanlar oldu ğunu ifade eden Aktan, kırmızı etli hayvanlardan koyun, keçi, sığır, manda, deve etlerinin yenilebileceğini söyledi.
Aktan, 'Etlerinin yenmesi helal olan hayvanlar, nerede yetişirse yetişsin İslam'ın öngördüğü şartlarda kesilmesi halinde, yenmesinde dinen bir sakınca yoktur. Dışarıda doğmuş büyümüş ve beslenmiş hayvanın bizde yetişenlerden harama sebep olabilecek bir farkı bulunmuyorsa rahatlıkla yenebilir" diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde