'İstihbarat 20 gün önce IŞİD konusunda uyarmış'

'İstihbarat 20 gün önce IŞİD konusunda uyarmış'

İstihbarat birimleri 20 gün önce havalimanına IŞİD saldırı olabileceğine dair bilgileri ilgili birimlere göndermiş.

'İstihbarat 20 gün önce IŞİD konusunda uyarmış'
16px
24px
29.06.2016 14:51
ABONE OLgoogle
tatürk Havalimanı'ndaki kanlı saldırı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. CNN Türk'ün iddiasına göre, istihbarat birimleri 20 gün önce havalimanına IŞİD saldırı olabileceğine dair bilgileri ilgili birimlere göndermiş.

CNN Türk canlı yayınında konuşan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı ile ilgili çarpıcı bir bilgiyi gündeme getirdi.

Hande Fırat canlı yayında yaptığı açıklamada, “İstanbul’la ilgili olarak da Haziran ayının başında, yaklaşık 20 gün önce istihbarat birimleri devletin tepesine ve tüm kurumlarına uyarı yazısı gönderdi. Bu uyarı yazısında yer isimleriyle bu uyarı yer aldı” dedi.

Yer isimleri arasında Atatürk Havalimanı’nda olup olmadığının sorulması üzerine Fırat, "Havaalanına saldırı olabileceği istihbaratı 20 gündür, Haziran'ın ilk 10 günü içerisinde bir yazı ile bildirilmiş. Atatürk Havalimanı adı net bir şekilde yer alıyor. Bu yazıdan sonra da bazı bek önlemler alındığı yönünde bilgiler var. IŞİD bir saldırı gerçekleştireceği zaman ülkedeki uyuyan hücreler dışında yurt dışından da saldırganlar seçebiliyor" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde