'İsrail’de 1 milyar dolarlık işimiz var'

'İsrail’de 1 milyar dolarlık işimiz var'

Zorlu, İsrail'de doğalgaz enerji santralı için üç ayrı hissedarlık anlaşması imzaladı.

'İsrail’de 1 milyar dolarlık işimiz var'
16px
24px
28.10.2006 09:42
ABONE OLgoogle

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "İsrail"de yaklaşık 1 milyar dolarlık enerji yatırımı üstlendik. İşletmesine de ortak oluyoruz" dedi.

ZORLU Enerji, İsrail"deki 800 megawatt kapasiteli doğalgaz enerji santralı projesi için üç şirketle hissedarlık sözleşmesi imzaladı. Zorlu Enerji, İsrail"de 1100 megawatt kapasiteli, yaklaşık 1 milyar dolarlık üç tesis kurmak için daha önceden anlaşma imzalamıştı. Kurulacak tesislerin ikisi Güney"de, biri Kuzey"de olacak. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "İsrail"de yaklaşık 1 milyar dolarlık enerji yatırımını üstlendik. Söz konusu bu hissedarlıklar, daha önce anlaşmalarını yaptığımız üç tesisle ilgili. Enerji santrallarının inşaatlarının tamamını biz yapıyoruz. Kurulmasına ve işletmesine de ortak oluyoruz" dedi.

TÜRKİYE"DE DE YOĞUNLAŞACAĞIZ

Zorlu"nun hem yurtdışında hem de yurt içinde enerji sektöründeki yatırımlarına devam edeceğini belirterek, "Daha yeni iki barajın yapımını aldık. Türkiye"de daha yoğun enerji yatırımlarımız olacak" diye konuştu. Ahmet Nazif Zorlu, Rusya"da da iki santral projesinin devam ettiğini hatırlattı.

HANGİ ŞİRKETLERE HİSSEDAR OLDU

Zorlu Enerji Elektrik Üretim, üç şirketle hissedarlık sözleşmesini, İsrail menşeli Dorad Energy Limited"in Ashkelon İsrail"de 800 MW kapasiteye sahip enerji santrali projesi için imzaladı. Zorlu Enerji Elektrik Üretim"den İMKB"ye gönderilen açıklamaya göre, İsrail menşeli Dorad Energy Limited"in Ashkelon İsrail"de 800 MW kapasiteye sahip Doğalgaz Donüşümlü Enerji Santrali projesi için Eilat Ashkelon Infrastructure Services Limited, Edelcom Limited, U. Dori Engineering Works Corporation Limited ve Zorlu Enerji arasında hissedarlık sözleşmesi imzalandı. Buna göre, Zorlu Enerji, Dorad Energy Limited"e yüzde 25 oranında ortak olacak.

20 YIL ZORLU İŞLETECEK

Açıklamada, söz konusu projenin anahtar teslim inşaat çalışmalarının Zorlu Endüstriyel ve Enerji Tesisleri İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından yürütüleceği, bakım işlemlerinin ise 20 yıl süre için Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılacağı vurgulandı. Üç enerji santralı, Güney İsrail"de Askhelon bölgesinde 770 MW, Kuzey İsrail"de Migdal Ha"Emek Sanayi Bölgesi"nde 24 MW ve yine Güney İsrail"de Eilat"a 25 km uzaklıkta 12 MW kurulu gücünde olacak. Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş"nin Zorlu Endüstriyel ve Enerji Tesisleri İnşaat Ticaret A.Ş. ve Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş"de yüzde 20"şer iştiraki bulunuyor.

Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde