'İngilizce bilmiyorum, İngiliz devin yönetimindeyim'

'İngilizce bilmiyorum, İngiliz devin yönetimindeyim'

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Hedef Alliance Başkanı Ethem Sancak'in bol alkış alan konuşması

'İngilizce bilmiyorum, İngiliz devin yönetimindeyim'
16px
24px
16.03.2012 12:55
ABONE OLgoogle

Uludağ'da yapılan Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Hedef Alliance Başkanı Ethem Sancak, Osman Gazi’nin rüyasını bu topraklarda gördüğüne dikkat çekerek başladığı konuşmasında; “Ümit ediyorum ki biz yine bir yolun başlangıcındayız. Bu rüyayı yine Bursa’da göreceğiz. İnşallah bu programda bu gibi hayırlara vesile olur.” dedi.

Bir hayal ortaya koyarken onun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin iyi belirlenmesi gerektiğini anlatan Sancak, “Bence bizim hükümetimizin ortaya koyduğu hedef tek kelime ile mümkündür ve hatta çok ihtiyatlı bir hedeftir. Çünkü 2001 yılında Türkiye’nin fert başı 3 bin dolardan bu gün 10 bin dolara çıkmış ve 2023 hedefini belirliyoruz. Bu açıdan 25 bin dolar fert başı gelire ulaşmak çok zor olmasa gerek.” dedi. 

Ethem Sancak, Türkiye’nin bundan sonra gözünü Doğuya çevirmesi gerektiğini vurgulayarak, bunu için 73 milletin kendini bulabileceği bir anaysa yapmamız lazım. Tıpkı Osmanlı gibi. Osmanlıda Kürt sorunu yoktu, Ermeni sorunu yoktu. Osmanlı Kudüs’ü bir çavuş askerle yönetiyordu. Biz bunları ilk öcne iyi bir anayasa ve modern bir devlet oluşturmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Sancak kendisinin ingilizce bilmediğini ancak dünyanın en büyük ilaç devinin birinde 5 yönetim kurulu üyesinden birisi olduğunu açıkladı. Ethem Sancak, İngiliz yöneticilere, "Ben İngilizce bilmediğim halde beni neden yönetime aldınız?" diye sordum. İngilizler, "Biz dile değil stratejiye bakıyoruz" karşılığını verdi. İngilizler ilginç adam" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde