'İflas ertelemeler incelenecek, gerekirse kayyum atanacak'

'İflas ertelemeler incelenecek, gerekirse kayyum atanacak'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, iflas ertelemelerin inceleneceğini, gerekirse kayyum atanacağını söyledi.

'İflas ertelemeler incelenecek, gerekirse kayyum atanacak'
16px
24px
10.03.2016 14:56
ABONE OLgoogle
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar,"İflas ertelemelerde profesyoneller işin içinde olmalı. Bir firma müracaat ettiğinde incelemek zorundasınız. 'Bu iflas erteleme istedi biz de verelim'... Yok böyle bir şey"dedi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, bankaların kredi verme veya yenileme konusunda muhafazakar davrandıkları iddialarına ilişkin, "Üyelerimize ‘lütfen bize bütün evraklarınızı alın gelin, biz onları inceleyeceğiz ve banka ile sizin için biz görüşeceğiz' diyoruz. Ancak bugüne kadar gelen olmadı" dedi.

Gündemdeki konuları değerlendirmek üzere gazetecilerle bir araya gelen İTO Başkanı Çağlar, çevre ülkelerde yaşanan olayların ihracatın performansını etkilediğini söyledi.

Ancak ihracatta kaybedilen pazarlar kadar düşüş yaşanmadığını dile getiren Çağlar, hızla yeni pazarlara yönelerek kayıpların telafi edildiğini, Orta Amerika ve Afrika'da çalışmalarını artırdıklarını anlattı.

Çağlar, "En son Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde İran'a yapılan ziyarette çok yararlı görüşmeler oldu. İran pazarında yeniden atağa kalktık. Komşularımız olan Irak, Suriye, Yunanistan ve Ukrayna’da sıkıntılar var. Bu ülkeler normal döneme geçtiğinde gidecekleri ilk kapı biziz. Bu dönemde kazandığımız yeni pazarların üzerine bir de komşu ülkelerimizde rahatlama olursa inanın o zaman mal yetiştiremeyiz" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde