'Her şey dahil'e yemek incelemesi

'Her şey dahil'e yemek incelemesi

Sezonun açılmasıyla, her şey dahil otellerdeki gıda denetimleri arttı.

'Her şey dahil'e yemek incelemesi
16px
24px
31.03.2012 07:39
ABONE OLgoogle

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bal başta olmak üzere, gıda ürünlerini mercek altına alacak
'Her şey dahil' sistemiyle çalışan otellere 'bal' takibi geliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, tatil beldelerinde 'her şey dahil' sistemiyle çalışan otellere sıkı gıda denetimi talimatı verdi. Bakan Eker, "Her şey dahil sisteminin içerisinde de zaman zaman sağlıklı gıda standartlarından sapmalar yakalıyoruz. Çok sayıda turist tatil beldelerine gitmeye başladı. Bu nedenle otellerde gıda denetimlerini artıracağız. Özellikle bu yerlerde bal ve diğer gıdalarda yapılan denetimlerin artırılması ve sıkılaştırılmasını istedik" diye konuştu.

Eker, toplu tüketimin olduğu 'her şey dahil' sisteminin bulunduğu otellerde bal başta olmak üzere gıda denetimlerinin artırılması talimatı verdiklerini ifade etti. Gıda denetimlerinin ülke genelinde yapıldığını ve buna önem verdiklerini anlatan Eker, eski mevzuat uyarınca uygunsuz ürün tespit edildiğinde para cezaları kesildiğini ve ürünün toplandığını aktarırken, yeni mevzuatla firma ve ürün isimlerinin de teşhir edildiğine dikkat çekti.

İHBAR GELDİ, 3 BİN 180 OTEL DENETLENDİ

Bakanlık, 2011'de işyerlerinde toplam 404 bin 435 denetim gerçekleştirdi. Bunların 3 bin 180'ini ise oteller oluşturdu. Yapılan ihbarlar üzerine kıyı bölgelerinde en çok denetime uğrayan iller sırasıyla, Antalya (631), Muğla (353), Aydın (289), İstanbul (191) ve İzmir (150 denetim) oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde