'Havalimanı taşınmadı, bankalara ödeme yok'

'Havalimanı taşınmadı, bankalara ödeme yok'

İstanbul Havalimanı'nın konsorsiyomunda yer alan Limak'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Havalimanı konsorsiyumuna yeni bir ortak alınıp alınmayacağı ile ilgili, "İGA'da yeni bir ortaklık gündemimizde yok" dedi.

'Havalimanı taşınmadı, bankalara ödeme yok'
16px
24px
28.02.2019 15:40
ABONE OLgoogle

İstanbul Havalimanı’nın konsorsiyomunda yer alan Limak’ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Havalimanı konsorsiyumuna yeni bir ortak alınıp alınmayacağı ile ilgili, ” Gündem de öyle bir durum yok, İGA’da yeni bir ortaklık gündemimizde yok” açıklamasında bulundu.  Kolin İnşaat, İGA'daki hisselerinin devri için Rekabet Kurulu'na başvurdu

“İstanbul Havalimanı’nın finansman kredisi ile ilgili geri ödemeleri başladı mı?” şeklindeki bir soruya Özdemir, “Daha zamanı var. Açıldıktan sonra geri ödemeler başlayacak. Her hangi bir sorun yok, aynı şekilde devam ediyor. Alınan kredilerin faizleri ödeniyor. Havalimanı açıldıktan sonra geri ödemeler başlayacak” şeklinde cevap verdi.  İstanbul Havalimanı'nda taşınma yine ertelendi...

Havalimanı için 1 milyar euroluk ek finansman sağlandığını ve bu finansmanın kullanıldığını dile getiren Özdemir, “Onu  zaten şu anda kullanıyoruz. Şu anda havalimanımızın finansmana ihtiyacı yoktur” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde