'Hacker'ların arasını THY saldırısı açtı

'Hacker'ların arasını THY saldırısı açtı

Türk Hava Yolları'nın (THY) maruz kaldığı hacker saldırısı Redhack ve Anonymous Türkiye arasında yeni bir tartışmayı başlattı.

'Hacker'ların arasını THY saldırısı açtı
16px
24px
28.08.2012 12:46
ABONE OLgoogle

Siteyi hack’leyen Anonmyous Türkiye’nin kendilerinden ayrılan bir grup olduğunu belirten RedHack , grubun ayrıca uluslararası Anonymous ile ilgisi olmadığını savundu. AnonymousTürkiye ise kendilerinin de RedHack ile ipleri koparttığını açıkladı.

hurriyet.com.tr’nin haberine göre AnonymousTürkiye’nin Anonymous ile bir ilgisinin bulunmadığını belirten RedHack , “Bugün AnonymousTürkiye adıyla oraya buraya saldıran grup aslında 2011’de, RedHack içindeydi. Sonra bizim hack kültürümüze uygun olmadıkları için onları kovduk” dedi.
 
İplerimizi kopardık

Anonymous da yaptığı açıklamada “ AnonymousRedHack’in dediği gibi belli bir merkeze bağlı değildir, dileyen herkes Anonymous’un ta kendisidir” dedi. @anonsturkey hesabını kullanan Anonymous Türkiye , bu gruba bağlı üyelerin birbirini tanımadığına dikkat çekti. AnonymousTürkiye , RedHack ile geçmişlerinde bağlantı olduğunu doğruladı ve şunları söyledi: “Geçen yıl sansüre tepki için saldıracaktık. Biz de açığını bildiğimiz siteleri paylaştık.” Redhack’in Emniyet Genel Müdürlüğü sayfasını hack’ledikten sonra sesini daha fazla duyurma şansı yakaladığını belirten AnonymousTürkiye , “Daha sonra çeşitli eylemler yaptık. Ancak ‘ RedHack yaptı’ haberleri görünce RedHack’ten uzak durmaya başladık” dedi.

ZARAR 400 BİN LİRAYA ULAŞTI

THY’nin 6 saatlik hacker’ların eylemi dolayısıyla 400 bin lira zarara uğradığı belirtiliyor. Habertürk .com’un haberine göre THY yaz sezonunda internetten online olarak ortalama saatte yaklaşık 50-70 bin liralık bilet satıyor. Sitenin tam 6 saat devredışı kalmasıyla bu hesaplamaya göre zarar, 400 bin liraya ulaştı. THY Bilgi İşlem Grubu siber saldırının nereden yapıldığıyla ilgili bir çalışma başlatırken saldırıyı yapanların belirlenmesi halinde hukuki olarak zaranın karşılanması için dava açacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde